Frikadeller med stuvet hvidkål og agurkesalat
Foto: Line Thit Klein Frikadeller med stuvet hvidkål og agurkesalat

Frikadeller med stuvet hvidkål og agurkesalat

Frikadeller med stuvet hvidkål og agurkesalat

Klassisk aftensmad, som mormor lavede den.

printer Print
preparation Total: en time
plate 4 Person(er)

600 g hakket kalv og flæsk
1 stort løg, revet
15 g salt
1 spsk groftkværnet peber
1 æg
½ dl mælk
2 spsk rasp
smør til stegning
Agurkesalat
3/4 dl æbleeddike
½ dl vand
1 dl sukker
1 tsk salt
1 agurk
Stuvet hvidkål
500 g hvidkål
50 g smør
50 g mel
5 dl af kogevandet fra kålen
salt og peber
1 tsk revet muskatnød

Sådan gør du:

Rør alle ingredienser til frikadellerne sammen, og sæt farsen i køleskabet i ca. ½ time.
Form farsen til frikadeller, og steg dem i ca. 6 minutter på hver side i lidt smeltet smør.

Til agurkesalaten kog eddike, sukker og vand op i en lille gryde. Skær agurkerne i tynde skiver, evt. på et mandolinjern. Hæld den kogende lage over, og lad agurkesalaten trække frem til den skal serveres.

Snit hvidkålen groft, og kog den i vand med salt i ca. 10 minutter. Hæld vandet fra og over i en skål. Smelt smørret i en gryde, og rør melet ud heri. Tilsæt 5 dl af kogevandet, og pisk godt mens jævningen tykner. Lad sovsen simre i 10 minutter, og smag til med salt, peber og muskatnød. Vend nu den kogte kål i, og server sammen med frikadeller og agurkesalat.

PRØV OGSÅ vegetariske forårsruller med chili-peanutbutterdressing

Se, hvad vi ellers skriver om: Frikadeller