Frikadeller med stuvet hvidkål og agurkesalat
SPONSORERET indhold

Frikadeller med stuvet hvidkål og agurkesalat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Klassisk aftensmad, som mormor lavede den.

Af: Mette Helbæk Foto: Line Thit Klein
02. apr. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
4 | Total: en time

Ingredienser

600 g hakket kalv og flæsk
1 stort løg, revet
15 g salt
1 spsk groftkværnet peber
1 æg
½ dl mælk
2 spsk rasp
smør til stegning
Agurkesalat
3/4 dl æbleeddike
½ dl vand
1 dl sukker
1 tsk salt
1 agurk
Stuvet hvidkål
500 g hvidkål
50 g smør
50 g mel
5 dl af kogevandet fra kålen
salt og peber
1 tsk revet muskatnød

Sådan gør du:

Rør alle ingredienser til frikadellerne sammen, og sæt farsen i køleskabet i ca. ½ time.
Form farsen til frikadeller, og steg dem i ca. 6 minutter på hver side i lidt smeltet smør.

Til agurkesalaten kog eddike, sukker og vand op i en lille gryde. Skær agurkerne i tynde skiver, evt. på et mandolinjern. Hæld den kogende lage over, og lad agurkesalaten trække frem til den skal serveres.

Snit hvidkålen groft, og kog den i vand med salt i ca. 10 minutter. Hæld vandet fra og over i en skål. Smelt smørret i en gryde, og rør melet ud heri. Tilsæt 5 dl af kogevandet, og pisk godt mens jævningen tykner. Lad sovsen simre i 10 minutter, og smag til med salt, peber og muskatnød. Vend nu den kogte kål i, og server sammen med frikadeller og agurkesalat.

PRØV OGSÅ vegetariske forårsruller med chili-peanutbutterdressing