-
“Forræder” eller portvinsklub: Deltagerne drak fra morgenstunden
-
Det så du ikke i “Forræder”: Marie måtte trække sig
-
En clairvoyant forudså en stor ændring i Line Kirstens liv – og endte med at få ret
-
82 år, body age 65: Helge Adam Møller lever livet i overhalingsbanen
-
Havshen afslører: Takkede nej til "Forræder"
-
7 ting, du (måske) ikke vidste om André Babikian
-
Victor Lander havde pakket noget helt særligt i sin kuffert til “Forræder”
-
"Forræder"-stjernerne kryber til korset: Her er deres vildeste løgne
-
Marie Watson afslører: Disse scener bliver taget om i “Forræder”
-
Lise Rønnes vilde kærlighedshistorie: Ført sammen med kæresten af kendt sangerinde
-
Lise-Lotte Lohmann skærer igennem: Folk keder mig for hurtigt
-
Her er 5 ting, du (måske) ikke vidste om Rasmus Bruun

Frikadeller med stuvet hvidkål og agurkesalat
Klassisk aftensmad, som mormor lavede den.
4
Total:1 time
Ingredienser
- 600 g hakket kalv og flæsk
- 1 stort løg, revet
- 15 g salt
- 1 spsk groftkværnet peber
- 1 æg
- ½ dl mælk
- 2 spsk rasp
- smør til stegning
- Agurkesalat
- 3/4 dl æbleeddike
- ½ dl vand
- 1 dl sukker
- 1 tsk salt
- 1 agurk
- Stuvet hvidkål
- 500 g hvidkål
- 50 g smør
- 50 g mel
- 5 dl af kogevandet fra kålen
- salt og peber
- 1 tsk revet muskatnød
Sådan gør du:
- Rør alle ingredienser til frikadellerne sammen, og sæt farsen i køleskabet i ca. ½ time.
- Form farsen til frikadeller, og steg dem i ca. 6 minutter på hver side i lidt smeltet smør.
- Til agurkesalaten kog eddike, sukker og vand op i en lille gryde. Skær agurkerne i tynde skiver, evt. på et mandolinjern. Hæld den kogende lage over, og lad agurkesalaten trække frem til den skal serveres.
- Snit hvidkålen groft, og kog den i vand med salt i ca. 10 minutter. Hæld vandet fra og over i en skål. Smelt smørret i en gryde, og rør melet ud heri. Tilsæt 5 dl af kogevandet, og pisk godt mens jævningen tykner. Lad sovsen simre i 10 minutter, og smag til med salt, peber og muskatnød. Vend nu den kogte kål i, og server sammen med frikadeller og agurkesalat.