frisk sandkage med citron

Foto: Thomas Hergaard En dejlig frisk sandkage med citron og lækker citronglasur på toppen. Nyd citronsandkagen til en kop eftermiddagste 💛

frisk sandkage med citron

Frisk & fin citronsandkage

Citron giver det søde bagværk en frisk og dejlig smag. Her har vi bagt en dejlig frisk sandkage med citron og lækker citronglasur på toppen. Nyd citronsandkagen til en kop eftermiddagste eller server den som dessert sammen med is eller flødeskum. Her får du opskriften på den lækre citronsandkage:

star star star star star
(4) Bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: 55 minutter
cooking Arbejdstid: 30 minutter
totaltime Total: en time, 25 minutter
plate 1 citronsandkage
Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 55 min.
Fryse-egnet (1 kage)

  • 75 g smør
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 knsp salt
  • 4 æg
  • 250 g rørsukker
  • 1 dl fløde
  • 2 økologiske citroner
  • Glasur: 125 g flormelis og ca. 2 spsk citronsaft

Sådan bager du sandkage med citron

  1. Tænd ovnen på 160 grader og smør en sandkageform (1 1/2 liter) med smør.
  2. Smelt smørret og lad det afkøle. Sigt mel sammen med bagepulver og tilsæt salt. Rør æggene sammen med rørsukker og tilsæt fløde, fintrevet citronskal og 2-3 spsk citronsaft. Rør melet i æggemassen og tilsæt det smeltede smør.
  3. Fyld dejen i formen og bag kagen midt i ovnen ca. 55 min. Tjek med en tandstikker om kagen er gennembagt og stil den til afkøling i formen på en rist ca. 10 min. Vend den derefter ud af formen og lad den afkøle.
  4. Server kagen som den er eller overtræk kagen med citronglasur rørt af flormelis og citronsaft.
  5. Tips: Server evt. kagen som dessert. Drop glasuren og dryp i stedet kagen med citronsirup: kog 1 dl citronsaft og 1 dl rørsukker ca. 5 min. Når kagen har opsuget al siruppen, kan den skæres i skiver og serveres med flødeskum eller vaniljeis.
star star star star star
(4) Bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

TIP fra Katrines køkken: Bag din sandkage i små portioner

sandkage-i-smaa-forme.jpg
Foto: Thomas Hergaard Skribent: Katrine Klinken 

Mange kageopskrifter er for store til små husholdninger. De kan ofte laves i mindre portioner og bages i portionsforme. Bag f.eks. 1/2 portion af en sandkage og fordél dejen i 5-6 portionsforme. Det kan være ovnfaste porcelænsforme eller små kageforme. Husk at forkorte bagetiden.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kage, Citron og Bageopskrifter

610x200_woordy_knap2.jpeg