Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Frugtcrumble med flødeskum
Foto: Mikkel Adsbøl

Frugtcrumble med flødeskum - opskrift fra Hendes Verden

Frugtcrumble med flødeskum

Det her er en af verdens nemmeste kagedesserter at lave, og den kan oven i købet laves dagen før.

plate 4-6 personer
printer Print

700 g æbler, ca. 5-6 stk.
300 g optøede frosne bær, f.eks. hindbær el. brombær
100 g sukker
1 vaniljestang
Desuden:
125 g smør
200 g hvedemel
100 g sukker
1 pose mandelsplitter
Pynt:
sigtet flormelis
Tilbehør:
flødeskum el. is

  1. Skær æblerne i kvarter, og fjern kernehus og stilk. Skær de kvarte æbler i 3 både. Læg æblebådene i et smurt ovnfast fad. Fordel optøede bær over
  2. Bland sukker og vaniljekorn, og drys det over æbler og bær.
  3. Smuldr smørret i hvedemel og sukker, til det er som revet ost. Bland mandelsplitter i. Drys det over frugten. Bag kagen midt i ovnen ved 200 gr. ca. 40 min. Pynt med sigtet flormelis. Server lun eller kold med flødeskum til.
Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert