Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Gammeldaws æblekage
Foto: Thomas Hergaard

Gammeldaws æblekage - opskrift fra Hjemmet

Gammeldaws æblekage

(4-5 personer)
Print

Arbejdstid: 45 min.
Koge/bagetid: ca. 20 min.
Ikke fryse-egnet, men æblemosen kan fryses
Æblemos:
1 kg syrlige æbler (evt. belle de booskoop, skrællede stykker)
ca. 200 g sukker
20 makroner (knuste)
2 dl portvin (eller ribssaft)

Sødt rasp:
4 skiver fint hvedebrød (uden skorpe)
50 g smør (smeltet)
100 g sukker

Tilbehør:
ca. 2 dl piskefløde (flødeskum)
4 tsk ribsgelé

  1. Æblemos: Smelt sukkeret til lys karamel i en tykbundet gryde og tilsæt æblestykker under omrøring. Lad æblerne slippe væske og tilsæt evt. 1 dl vand. Kog under låg, til æblerne er møre. Pisk det til mos med et piskeris og smag til med sukker.
  2. Fordél makronerne i 4-5 portionsglas. Stænk med portvin eller saft. Fordél æblemosen i glassene.
  3. Rasp: Nuldr brødskiver til krumme og spred det ud i et jævnt lag på bagepapir på en bageplade. Bland med smør og sukker, sæt det i ovnen og tænd på 125 grader. Bag, til raspen er sprød og gylden.
  4. Drys æblemosen med æblerasp lige før servering og kom flødeskum og gelé på toppen.
Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert og Æblekage