GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Ginsyltede valnødder: den perfekte værtindegave
Foto: Betina Hastoft Lækre syltede valnødder - perfekt til julens osteborde og julefrokoster.

Ginsyltede valnødder: Den perfekte værtindegave

Ginsyltede valnødder er et fint supplement på ostebordet og til julefrokosten. Og så er det en fin værtindegave, som vil gøre lykke i stedet for en blomst til julens mange hyggelige arrangementer.

printer Print
clock 15 minutter
plate 1 glas, til ca. 8 personer

200 g valnødder, gerne friskknækkede
175 g sukker
½ dl vand
1½ dl ahornsirup, agavesirup eller flydende honning
2 tsk. reven usprøjtet appelsinskal
½ dl gin

Sådan laver du ginsyltede valnødder

  1. Kog valnødder op i vand 3-4 min. Hæld dem til afdrypning i en si. Kom dem herefter i et rent og skoldet glas.
  2. Kog sukker og vand op, til sukkeret er smeltet. Kom ahornsirup og appelsinskal i. Kog det sammen et par min.
  3. Hæld lagen over valnødderne. Rør gin i. Luk glasset til. Opbevar i køleskab.
  4. Kan holde sig et par uger på køl.ginsyltede-valnodder-txt.jpg
Se, hvad vi ellers skriver om: Gin, Syltning og Tilbehør