Gløgg
En kop varm gløgg gør lykke.

Gløgg

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 10 glas

Gløgg

 

Ekstrakt:
2 dl vand
½ dl brun farin
1 dl sukker
skallen af 1 appelsin
3 stænger kanel
10 hele nelliker


Desuden:
1 flaske kraftig rødvin, gerne en rhone
100 g smuttede mandler i splitter
100 g rosiner udblødt i 1 dl cognac, gerne natten over

  1. Kom alle ingredienserne til ekstrakten i en gryde, og kog dem sammen ca. 10 min. Lad det trække ½ time, og si ekstrakten.
  2. Kom ekstrakt, rødvin og mandler i en gryde. Kog langsomt gløggen op under omrøring. Når det er lige ved kogepunktet, tilsæt da rosiner. Tag gløggen fra varmen, og server den straks.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Julemad, Gløgg og Drikke