Grove galettes
Disse små galettes er perfekte som nem aftensmad sammen med en let sprød salat.
Ingredienser
Dej:
65 g blødt smør
35 yoghurt naturel
110 g fuldkornsmel, f.eks. speltmel
100 g hvid hvedemel
0,5 dl vand
1 tsk salt
Fyld:
250 g kylling, inderfilet
200 g tomat
1 spsk olivenolie
1 fed hvidløg, revet
1 håndfuld frisk oregano
salt og peber
40 g parmesan
Sådan gør du
1/ Alle ingredienserne til dejen kommes i en foodprocessor eller æltes i hånden – dejen skal være smidig og hænge sammen, men lad være med at arbejde for meget med dejen.
2/ Skær kylling og tomat i små stykker, og varm olie op på en pande. Svits kylling og tomat sammen med revet hvidløg og grofthakket oregano i ca. 3-4 min. Krydr med salt og peber.
3/ Rul tærtedejen ud til fire små cirkler, og fordel fyldet i midten. Riv parmesanen henover. Kanterne foldes op, så fyldet dækkes en anelse. Bages ved 200 grader i ca. 20-25 min. Servér med lidt grønt til.
[430 kcal pr. stk.]
PRØV OGSÅ: Bulgursalat med æble, chili og feta