Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

brød bagt i gryde
Foto: Sara Galbiati & Derya Turgut Nemt grydebrød, der ikke skal æltes.

brød bagt i gryde

Grydebrød

Et let og meget lækkert brød med sprød skorpe. Du kan variere det med hele hørfrø, græskarkerner, kardemomme eller andet godt. Det er nemt og super lækkert at bage brød i i en gryde - du skal selvfølgelig bruge en gryde, der kan tåle at komme i ovnen - alternativt kan du bruge en stegeso. Her får du opskriften på koldthævet grydebrød, der smager så englene synger:

45 minutter
Print
1 grydebrød

½ liter tempereret vand
5 g gær
1-2 tsk. uraffineret salt
600 g usigtet speltmel

Sådan bager du grydebrød

1. Ælt dejen sammen, og lad den stå i 10-12 timer tildækket. Drys lidt mel ud på køkkenbordet, og ælt dejen grundigt igennem. Det kan være en god idé at folde dejen ind mod midten.

2. Lad den efterhæve i to timer i et smurt fad, og varm ovnen op til 250 grader.

3. Sæt gryden ind i ovnen i 10-15 minutter, til den er gennemvarm. Smør gryden med smør eller jomfrukokosolie, og læg brødet ned i den varme gryde.

4. Læg låget på, og bag brødet i gryden i 30 minutter ved 250 grader.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sundt brød, Brød og Bageopskrifter