
Gulerodskage i bradepande med pekannødder og frosting
Skøn gulerodskage med lækker flødeost-glasur og pekannødder på toppen. Gulerodskagen bages i bradepande, så der er nok til flere kagesultne munde, og kagen er perfekt til at tage med som klassens-time-kage eller på arbejde. Her får du opskriften:
Ingredienser
450 g gulerødder
3 æg
225 g sukker
1½ dl vegetabilsk olie
300 g hvedemel
2½ tsk. bagepulver
3 tsk. kanel
150 g pekannødder
Frosting:
200 g flormelis
100 g blødt smør
100 g flødeost
1 tsk. vaniljesukker
50 g pekanødder
Sådan bager du gulerodskage
1. Tænd ovnen på 175 gr. Skræl gulerødderne, og riv dem på et rivejern.
2. Pisk æg og sukker, til det er hvidt og skummende. Rør olie, mel, bagepulver, kanel og revet gulerod i dejen. Rør dejen godt sammen.
PRØV OGSÅ: Choko-banan-doughnuts
3. Hak pekannødderne, og vend dem i dejen.
4. Beklæd en bradepande (25 x 30 cm) med bagepapir. Bag kagen i ca. 35-40 min. Afkøl kagen på en bagerist. Når den er kold, pyntes den med frosting.
Frosting:
1. Flormelis, smør, flødeost og vaniljesukker røres, til det er blødt og cremet.
2. Smør frostingen udover kagen i et tykt lag, og pynt med hele pekannødder på toppen.
TIP: Nødderne i kagen kan udelades, hvis du har en allergiker i familien.