Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Gulerodskage med nye danske gulerødder
Foto: Mikkel Adsbøl

Gulerodskage med nye danske gulerødder - opskrift fra Hendes Verden

Gulerodskage med nye danske gulerødder

Nyd de danske gulerødder i denne skønne kage, så er det pludselig ikke så hårdt at skulle spise sine seks stykker frugt og grønt om dagen.

plate 10-15 personer
printer Print

Dej:
4 æg
100 g sukker
100 g brun farin
200 g smeltet smør
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
200 g fintrevet gulerod
100 g hakkede mandler
¾ dl mælk
2 tsk. kanel
1 tsk. stødt ingefær
Flødeostecreme:
200 g flødeost
1 dl flormelis
1 spsk. appelsin- eller citronsaft

  1. Pisk æg, sukker og farin sammen. Kom smørret i, og pisk igen, til det er cremet. Bland hvedemel og bagepulver, og rør nu denne blanding i sammen med de øvrige ingredienser.
  2. For en form af bagepapir, ca. 22 x 30 cm. Kom dejen i formen. Bag kagen ved 175 gr. i ca. 50 min. på midterste ovnribbe. Stik et spyd i kagen, hvis der hænger ubagt dej på, skal den bages lidt længere. Lad kagen køle af.
  3. Rør flødeost, flormelis og appelsinsaft sammen, og smør det på den afkølede kage.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kage, Gulerodskage og Bageopskrifter