Gulerodskage med nye danske gulerødder
SPONSORERET indhold

Gulerodskage med nye danske gulerødder

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Nyd de danske gulerødder i denne skønne kage, så er det pludselig ikke så hårdt at skulle spise sine seks stykker frugt og grønt om dagen.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
02. feb. 2012 | Opskrift | Hendes Verden
10-15 personer

Ingredienser

Dej:
4 æg
100 g sukker
100 g brun farin
200 g smeltet smør
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
200 g fintrevet gulerod
100 g hakkede mandler
¾ dl mælk
2 tsk. kanel
1 tsk. stødt ingefær
Flødeostecreme:
200 g flødeost
1 dl flormelis
1 spsk. appelsin- eller citronsaft

  1. Pisk æg, sukker og farin sammen. Kom smørret i, og pisk igen, til det er cremet. Bland hvedemel og bagepulver, og rør nu denne blanding i sammen med de øvrige ingredienser.
  2. For en form af bagepapir, ca. 22 x 30 cm. Kom dejen i formen. Bag kagen ved 175 gr. i ca. 50 min. på midterste ovnribbe. Stik et spyd i kagen, hvis der hænger ubagt dej på, skal den bages lidt længere. Lad kagen køle af.
  3. Rør flødeost, flormelis og appelsinsaft sammen, og smør det på den afkølede kage.