
gløgg
Gylden gløgg med hyldeblomst & hvidvin
Et dejligt alternativ til den klassiske gløgg lavet på rødvin.
preparation
Total: 40 minutter
Af Cecilile Svensson
Ingredienser
1 ½ dl hyldeblomstsaft, ufortyndet
1 flaske hvidvin
skal af en usprøjtet citron
5 kardemommekapsler
4-5 cm frisk ingefær, skåret i skiver
100 g mandelsplitter
1-2 dl sultanarosiner
1 dl rom, eller mere eller mindre efter smag
rørsukker til at smage til med
- Bland alle ingredienserne undtagen rom og sukker, og lad det varme op til lige under kogepunktet.
- Skru ned for varmen, og lad gløggen stå for lav varme og småsimre i en halv times tid eller mere.
- Tilsæt rom og smag til med rørsukker. Servér gløggen rygende varm.
TIP: Gløggen må ikke koge efter rommen er tilsat – ellers fordamper alkoholen.
Se flere juleopskrifter:
De bedste opskrifter på hjemmelavet gløgg
Julens dejligste opskrifter
Få vores NYHEDSBREV: