Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

gløgg
Foto: Line Thit Klein

gløgg

Gylden gløgg

Et dejligt alternativ til den klassiske gløgg lavet på rødvin.

Print

1 ½ dl hyldeblomstsaft, ufortyndet

1 flaske hvidvin

skal af en usprøjtet citron

5 kardemommekapsler

ca 4-5 cm frisk ingefær, skåret i skiver

100 g mandelsplitter

1-2 dl sultanarosiner

1 dl rom, eller mere eller mindre efter smag

 rørsukker til at smage til med.

Bland alle ingredienserne undtagen rom og sukker, og lad det varme op til lige under kogepunktet. Skru ned for varmen, og lad gløggen stå for lav varme og småsimre i en halv times tid eller mere. Tilsæt rom og smag til med rørsukker. Servér gløggen rygende varm.

TIP
Gløggen må ikke koge efter rommen er tilsat – ellers fordamper alkoholen.


Se flere juleopskrifter her.

Se, hvad vi ellers skriver om: Gløgg