
SPONSORERET indhold
Skøn gylden gløgg med hyldeblomst & hvidvin
Et dejligt alternativ til den klassiske gløgg lavet på rødvin. Sådan laver du gløgg med hvidvin & hyldeblomst. Den gyldne gløgg er et dejligt alternativ til klassisk gløgg lavet på rødvin. Og ser så smuk ud med sin fine gyldne farve. Her får du opskriften på den lækre gyldne gløgg med hyldeblomst og hvidvin.
Total: 40 min
Ingredienser
1 ½ dl hyldeblomstsaft, ufortyndet
1 flaske hvidvin
skal af en usprøjtet citron
5 kardemommekapsler
4-5 cm frisk ingefær, skåret i skiver
100 g mandelsplitter
1-2 dl sultanarosiner
1 dl rom, eller mere eller mindre efter smag
rørsukker til at smage til med
Sådan laver du gløgg med hyldeblomst og hvidvin:
- Bland alle ingredienserne undtagen rom og sukker, og lad det varme op til lige under kogepunktet.
- Skru ned for varmen, og lad gløggen stå for lav varme og småsimre i en halv times tid eller mere.
- Tilsæt rom og smag til med rørsukker. Servér gløggen rygende varm.
TIP: Gløggen må ikke koge efter rommen er tilsat – ellers fordamper alkoholen.
Se flere juleopskrifter: