TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 31. MARTS FOR KUN 239 KR.

gløgg med hyldeblomstsaft
Foto: Line Thit Klein

gløgg

Gylden gløgg med hyldeblomst & hvidvin

Et dejligt alternativ til den klassiske gløgg lavet på rødvin.

printer Print
clock 40 minutter

1 ½ dl hyldeblomstsaft, ufortyndet
1 flaske hvidvin
skal af en usprøjtet citron
5 kardemommekapsler
4-5 cm frisk ingefær, skåret i skiver
100 g mandelsplitter
1-2 dl sultanarosiner
1 dl rom, eller mere eller mindre efter smag  
rørsukker til at smage til med

  1. Bland alle ingredienserne undtagen rom og sukker, og lad det varme op til lige under kogepunktet.
  2. Skru ned for varmen, og lad gløggen stå for lav varme og småsimre i en halv times tid eller mere.
  3. Tilsæt rom og smag til med rørsukker. Servér gløggen rygende varm.

TIP: Gløggen må ikke koge efter rommen er tilsat – ellers fordamper alkoholen.

Se flere juleopskrifter: 

Se, hvad vi ellers skriver om: Gløgg, Julemad og Drikke