Harira-suppe med kikærter og tomat
Foto: Line Thit Klein Harira-suppe med kikærter og tomat

Harira-suppe med kikærter og tomat

Harira-suppe med kikærter og tomat

Harira er en klassisk marokkansk suppe med skøn smag og garanti for mæthed. Server med små stykker grillet pitabrød, eller spis ris til.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print

2 løg
3 fed hvidløg
olivenolie til stegning
1-2 stængler bladselleri
1½-2 spsk tomatpure
1 dåse hakkede tomater
1 tsk gurkemeje
lidt tørret, knust chili
1 l hønsebouillon
2 kyllingebryster
250 g kogte kikærter
½-1 citron
1 lille håndfuld persille

Tilbehør: brød eller ris

Sådan laver du harira-suppe med kikærter og tomat

Pil og skær løg og hvidløg i tern. Skær bladselleri i skiver. Kom lidt olivenolie i en gryde, og steg løg og bladselleri nogle minutter. Kom tomatpure, hvidløg, hakkede tomater, gurkemeje og lidt chili i, og lad det stege 1 minut. Hæld bouillon over, og kog det under låg i 25-30 minutter.

Skær kyllingekødet i små tern. Kog kikærterne, hæld vandet fra, og skyl dem under koldt vand i en sigte. Kom kyllingekød og kogte kikærter i suppen, og kog det ca. 15 minutter. Krydr suppen med citronsaft, hakket persille, salt og peber.

Server suppen med brød eller ris.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Marokkansk mad