Hverdagsmad med smag af Østen
Foto: Columbus Leth

Hverdagsmad med smag af Østen

Hverdagsmad med smag af Østen

Hvis du er vild med orientalsk mad og godt kan lide alt, der dufter af fremmede himmelstrøg, så kig med, når vi får den hurtige hverdagsmad til at smage af lidt mere. Du får fem skønne opskrifter her.

Nudelsalat med ingefærspinat, stegt andebryst og sesam
Til 4 personer

And er et lækkert alternativ, hvis der er gået for meget kylling og oksehak i hverdagsmaden.

Tid: ca. 20 min. plus stegetid

2 stk. andebryst
1 spsk. rapsolie til stegning
200 g nudler
200 g frisk babyspinat
1 spsk. rapsolie til stegning
1 fed presset hvidløg
1 spsk. frisk revet ingefær
salt og peber
chiliflager efter smag
sorte sesamfrø til pynt

1. Tænd ovnen på 180 grader.

2. Rids skindet på andebrysterne, og brun dem på skindsiden.

3. Læg andebrysterne i et ovnfast fad, og steg i ovnen i 15-20 min. afhængig af, hvor rødt du ønsker kødet.

4. Kog nudlerne som angivet på emballagen. Hæld vandet fra, og skyl dem under koldt vand.

5. Skyl spinaten godt, og afdryp.

6. Varm olien i en wok, og lynsteg hvidløg, ingefær og spinat i ca. 2 min. Tilsæt nudlerne, og bland godt sammen. Tag wokken af varmen og smag til med salt, peber og chiliflager. Drys med sesamfrø. Skær andebrysterne i skiver, og server sammen med nudel-spinat-salaten.
__________

Fortsætter på næste side...Grillstegt tun med spicy quinoa og grønkålspesto
Til 4 personer

Fusionskøkken må være betegnelsen for denne ret, med de små sydafrikanske quinoafrø, god dansk grønkål, en tun, der har boltret sig i det indiske ocean – og så masser af krydderi.

Tid: ca. 30 min.

1½ dl sort quinoa
2 avocadoer
saft af ½ citron
1 rød peberfrugt
2 røde chilier
salt og peber
evt. lidt sambal oelek

Grønkålspesto:
100 g grønkål
1 fed hvidløg
50 g mandler
50 g parmesanost
1 dl ekstra jomfru olivenolie
saft af ½ citron
salt og peber

4 tunbøffer
olie til pensling

1. Skyl quinoa, og kog den i 3 dl vand i ca. 15 min. Afkøl quinoa.

2. Halver avocadoerne, fjern stenene og skær avocadoerne i både. Dryp citronsaft over. Snit peberfrugten. Flæk chilierne, skrab kernerne ud, og hak chilierne fint.

3. Vend quinoa med avocado, peberfrugt og chili. Smag til med salt og peber og evt. sambal oelek, hvis du gerne vil have den stærkere.

4. Skyl og nip grønkålen. Kom grønkål i en blender sammen med presset hvidløg, mandler, revet parmesan og olivenolie. Blend til en grov pesto. Smag til med citronsaft, salt og peber.

5. Pensl tunbøfferne med olie, og grill i 1-2 min. på hver side på en grillpande. Server med quinoa og grønkålspesto.Kyllingespyd med pak choy
Til 4 personer

Vi elsker marinerede kyllingespyd – især med den søde krydrede peanutsauce, der hurtigt bliver en børnefavorit.

Tid: ca. 30 min. plus tid til marinering

4 stk. kyllingebryst uden skind og ben

Marinade:
1 stængel citrongræs
1 chili
1 fed hvidløg
1 spsk. friskrevet ingefær
1 spsk. smagsneutral olie, f.eks. rapsolie
1 spsk. sojasauce
1 tsk. sukker

Peanutsauce:
2 dl kokosmælk
1-2 tsk. chilipasta (sambal oelek)
100 g peanutbutter
sojasauce efter smag
4 dl basmatiris
1 pak choy kål
evt. lidt frisk koriander til drys

1. Skær hvert kyllingebryst i tre aflange strimler på langs. Kom kyllingen i en skål.

2. Snit citrongræs fint. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Vend citrongræs med chili, presset hvidløg, ingefær, olie, soja og sukker. Hæld marinaden over kyllingen, og lad den marinere ca. 30 min. eller gerne længere, hvis du har tid.

3. Kog risene som angivet på emballagen.

4. Kom kokosmælk i en gryde, og kog i ca. 10 min. uden låg. Tag gryden af varmen, og rør med chilipasta, peanutbutter og sojasauce efter smag.

5. Sæt kyllingen på spyd, og steg dem på en grillpande, eller på en rist i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min.

6. Skær pak choyen i kvarter. Varm olien på en pande, evt. tilsat lidt presset hvidløg, og svits kålen forsigtigt ved god varme med skærefladen nedad.

7. Server kylling på spyd med ris, pak choy og peanutsauce.Stegte kammuslinger med chili og bønner
Til 4 personer

En perfekt anretning til en aften, hvor appetitten ikke er stor. De lækre store kammuslinger fås hos fiskehandleren og i flere velassorterede supermarkeder.

Tid: ca. 20 min.

1 pose edamamebønner (fås bl.a. i Irma)
1 grøn chili
1 spsk. rapsolie til stegning
1 spsk. grøn karrypasta
1 dåse kokosmælk
1 bundt frisk koriander
lidt cashewnødder
12 store kammuslinger
salt og peber
koldpresset rapsolie til stegning

Tilbehør:
4 dl jasminris

1. Kog risene som angivet på emballagen.

2. Hæld kogende vand over bønnerne. Lad dem stå et kort øjeblik. Kasser vandet, og bælg bønnerne.

3. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og snit chilien.

4. Varm olien på en pande, og svits karrypastaen. Tilsæt kokosmælk og edamamebønner, og tag panden af varmen.

5. Varm olien på en pande, og rist kammuslingerne i ca. 3 min. på hver side. Krydr med salt og peber, og server med ris og bønner i kokosmælk. Drys med hakket koriander og cashewnødder.Oksekødssalat med brøndkarse
Til 4 personer

En god bøf behøver ikke nødvendigvis tungt tilbehør. Kombinationen af sprød salat og bøf i skiver er ved at få klassikerstatus på mange menukort, og dressingen er bare prikken over i´et.

Tid: ca. 20 min.

2 stk. oksebøffer
2 stk. hjertesalat
1 grøn peberfrugt
1 rødløg
1-2 potter brøndkarse
1 bundt forårsløg

Dressing:
1 chili
1 fed hvidløg
2 tsk. friskrevet ingefær
1 tsk. sambal oelek (chilipasta)
2 spsk. koldpresset rapsolie
1 spsk. vineddike
1 tsk. flydende honning

Tilbehør:
brød

1. Krydr bøfferne med salt og peber, og steg dem på en grillpande i ca. 3 min. afhængig af tykkelse og hvor rødt du ønsker kødet. Afkøl kødet.

2. Lav dressingen. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og snit chilien. Rør chili med presset hvidløg, ingefær, sambal oelek, olie, eddike og honning.

3. Skyl salaten, og snit peberfrugten. Skær løg i tynde både. Vend salat med peberfrugt, løg og brødkarse.

4. Skær kødet i skiver, og vend i salaten. Snit forårsløg, og drys over. Dryp dressingen over, og server med brød.
__________

TILBUD: 3 numre af BoligLiv + Green Kitchen Stories

SE OGSÅ: 5 lækre forårssalater
SE OGSÅ: 6 opskrifter: Kunsten at købe ind på italiensk