
Hvid chokolade-hasselnøddesmør
En overdådig hvid nutella med en karakteristisk hasselnøddesmag.
Ingredienser
Giver ca. 4-5 dl færdig nutella
150 g smuttede hasselnødder
125 g hvid chokolade
75 g mælkechokolade
2 dl piskefløde
1 spsk flydende honning
2 spsk blødt smør
¼ tsk fint salt
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180 grader, og rist hasselnødderne gyldne i ca. 8 min.
Lad dem køle ned, og blend dem til nøddemel. Smelt chokoladen i vandbad ved meget lav varme, og tilsæt til nødderne.
Varm fløden op med honningen, til den er lun, men ikke meget varm, og tilsæt til mandler og chokolade, mens du blender, indtil konsistensen er cremet.
Til sidst tilsætter du smør og salt, og nutellaen blendes ensartet. Hæld den på glas, og lad den stå og sætte sig i køleskabet. Den vil stivne til en fast, men stadig cremet konsistens, når den er afkølet.
PRØV OGSÅ: Yoghurt med nøddekrokant og bagte æblebåde