Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Yoghurt med nøddekrokant og bagte æblebåde
Foto: Line Thit Klein Yoghurt med nøddekrokant og bagte æblebåde

Yoghurt med nøddekrokant og bagte æblebåde

Yoghurt med nøddekrokant og bagte æblebåde

Et lækkert vinteralternativ til brunchklassikeren yoghurt med bær.

6
Print

2 mellemstore faste og syrlige æbler, gerne danske ½ dl æblemost, ikke fra koncentrat 1 hel kanelstang 2 spsk rørsukker krokant: 75 g rørsukker 100 g hasselnødder ca. 6 dl drænet yoghurt eller skyr

Skær æblerne ud i 8 både per æble. Anbring most, kanelstang og sukker i en gryde, og kog det op, tilsæt æblerne, og lad dem simre med under låg i ca. 10-15 min, til de er bløde men ikke smattede. Hold lidt øje undervejs, simretiden varierer, alt efter hvor hårde æblerne er.

Fisk æblerne op, og kog mosten med den hele kanel ind til det halve, hæld over æblerne, og lad det køle af. Til krokanten smelter du sukkeret på en pande, til det er karamelliseret og ravbrunt, tilsæt nødderne, og rør med en træske, til alle nødder er dækket af et tyndt lag karamel.

Lad nødderne køle helt af på et stykke bagepapir, og hak dem derefter groft med en takket kniv − det gør det nemmere at holde dem på brættet. Hæld ca. en dl yoghurt op i hver skål, top med et par æblebåde, lidt af saften og en god skefuld nøddecrunch.

PRØV OGSÅ: Krydret pærechutney