Opskrift på hvid gløgg med mandler
SPONSORERET indhold

Hvid gløgg med mandler

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Klassisk hvid gløgg med mandler, ingefær og sultan rosiner. Få opskriften på den hvide gløgg her.

Af: Pernille Skjødt/Pernilles køkken Foto: Mads Stahlschmidt
09. nov. 2011 | Mad | ALT for damerne
Hvid gløgg med mandler til 4 personer | Total: 30 min

Ingredienser

1 dl rørsukker
1 dl vand
½ tsk citronskal (økologisk citron)
2 stænger kanel
¼ tsk hel nellike
1½-2 cm frisk ingefær skåret i 1 mm tynde skiver
75 g mandelsplitter eller grofthakkede, smuttede mandler
75 g sultan rosiner
ca. 7 dl hvidvin.

Sådan laver du hvid gløgg

1. Kom rørsukker og vand i en gryde og varm det op til kogepunktet. Tilsæt citronskal, kanel, nellike, ingefær og kog 1-2 min.

2. Tag gryden af varmen og lad det trække 15 min. og gerne lidt længere, hvis du har tid.

3. Sigt krydderierne fra sukkerlagen eller lad dem blive i den krydrede lage. Tilsæt hvidvin, rosiner og mandler og opvarm gløggen forsigtigt uden at koge.

4. Servér hvid gløgg sammen med æbleskiver eller andet juleorienteret sødt.