Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på hvid gløgg med mandler
Foto: Mads Stahlschmidt Hvid gløgg med mandler

Opskrift på hvid gløgg med mandler

Hvid gløgg med mandler

Klassisk hvid gløgg med mandler, ingefær og sultan rosiner. Få opskriften på den hvide gløgg her.

clock 30 minutter
printer Print
plate Hvid gløgg med mandler til 4 personer

1 dl rørsukker
1 dl vand
½ tsk citronskal (økologisk citron)
2 stænger kanel
¼ tsk hel nellike
1½-2 cm frisk ingefær skåret i 1 mm tynde skiver
75 g mandelsplitter eller grofthakkede, smuttede mandler
75 g sultan rosiner
ca. 7 dl hvidvin.

Sådan laver du hvid gløgg

1. Kom rørsukker og vand i en gryde og varm det op til kogepunktet. Tilsæt citronskal, kanel, nellike, ingefær og kog 1-2 min.

2. Tag gryden af varmen og lad det trække 15 min. og gerne lidt længere, hvis du har tid.

3. Sigt krydderierne fra sukkerlagen eller lad dem blive i den krydrede lage. Tilsæt hvidvin, rosiner og mandler og opvarm gløggen forsigtigt uden at koge.

4. Servér hvid gløgg sammen med æbleskiver eller andet juleorienteret sødt. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Gløgg, Jul, Dansk mad, Mandler, Julemad og Drikke