indbagt laks
SPONSORERET indhold

Indbagt laks: Sådan gør du

Indbagt laks med spinat er nemt at tilberede og tager sig flot ud på tallerknerne. Du kan forberede det hele i god tid, så du blot skal bage fisken og varme sovsen – så det er også nem gæstemad.

Af:: Sandra Leigh Draznin Foto: Martin Dyrløv
16. aug. 2021 | Opskrift | Hjemmet

4 personer
Arbejdstid: 50 min.
Koge-/bagetid: 30 min.

Ingredienser:

500 g hel spinat (frisk eller frossen)
15 g smør (eller 1 spsk. olivenolie)
1 fed hvidløg
salt og peber
500 g laksefilet (uden skind)
250 g butterdej
1 æg
1 spsk. vand
1 knsp. salt

Sovs:

1 skalotteløg
15 g smør (eller 1 spsk. olivenolie)
1 spsk. hvidvinseddike
1 dl hvidvin
¼ l cremefraiche (38%)
evt. 1-2 tsk. lys sovsejævner (eller majsstivelse)
1 potte brøndkarse

Sådan gør du:

1.

spinat.jpg

Skyl og slyng spinaten (frossen spinat optøs og presses fri for væde). Pil hvidløgsfeddet. Varm smør eller olivenolie i en sautérpande, tilsæt hvidløgsfed og spinat, og varm det igennem under omrøring, til spinaten akkurat falder sammen. Krydr med salt og peber, og bred spinaten ud på en tallerken til afkøling.

2. 

laks1.jpg

Skær laksen i 4 stykker, krydr dem med salt og peber, og læg dem med god plads imellem på en bageplade med bagepapir. Afdryp spinaten på køkkenrulle, og fordél den oven på laksestykkerne.

3. 

butterdej.jpg

Del butterdejen i 4 stykker, og skær 8-9 snit på 2-3 cm i hver. Træk i dejen, så snittene åbner sig. Læg et stykke dej over hver lakseportion, og skub dejkanterne ind under fisken. Pisk æg sammen med vand og salt, og pensl dejpakkerne. Sæt pladen i ovnen ved 225 grader alm. ovnvarme (eller 200 grader varmluft) i 18- 20 min., til dejen er gennembagt, og fisken er varm.

4. 

sovs.jpg

Sovs: Sautér finthakkede skalotteløg blanke i en lille gryde med smør. Tilsæt vineddike, og kog det næsten helt væk. Tilsæt vin, og kog det ind til det halve. Tilsæt cremefraiche, og varm igennem ved middelvarme. Jævn evt. med lidt lys sovsejævner. Krydr med salt og peber, og tilsæt friskklippet brøndkarse. Anret fiskepakkerne på varme tallerkner med cremefraichesovs, og pynt evt. med lidt frisk brøndkarse.