Indbagt tournedos a la Rossini

Foto: Thomas Hergaard

Indbagt tournedos a la Rossini - opskrift fra Hjemmet

Indbagt tournedos a la Rossini

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 4 personer
Ingredienser

Arbejdstid: 1 time
Koge/stegetid: 40 min.
4 tournedos af oksemørbrad a ca. 175 g
1/2 spsk olivenolie
15 g smør
4-500 g butterdej
1 æggehvide
1 lille dåse gåseleverpostej
4 skiver trøffel (eller 1 lille glas trøffelpasta)
salt og peber
Madeirasovs:
2 skalotteløg, finthakkede
1 spsk olivenolie
1 dl madeira
4 dl kalvefond (køb den hos slagteren)
evt. sovsejævner
25 g koldt smør
salt og peber

  1. Krydr bøfferne med salt og peber og brun dem hurtigt på en varm pande med olie og smør. Tag dem af panden og lad dem afkøle.
  2. Rul butterdejen ud og del den i 4 rektangler (ca. 15x25 cm). Pensl dem med letpisket æggehvide, lad det tørre 5 min og pensl igen.
  3. Tør bøfferne i køkkenrulle og læg dem på dejen. Læg en skive gåseleverpostej og en tynd skive trøffel eller 1 lille tsk trøffelpasta ovenpå.
  4. Pak dejen omkring kødet, tryk samlingerne sammen med en gaffel og skær overskydende dej væk.
  5. Pensl pakkerne med æggehvide, stil dem på en bageplade med bagepapir og sæt dem i køleskabet.
  6. Sauter finthakkede skalotteløg bløde og blanke i olivenolie. Tilsæt madeira og lad det koge næsten væk.
  7. Tilsæt fond og lad sovsen simre 20 min. Jævn evt. med sovsejævner og smag til med salt og peber.
  8. Hertil kan forberedes dagen før eller tidligt samme dag.
  9. Nytårsaften: Varm ovnen op til 220 grader. Pensl dejen med æggehvide og sæt pladen i ovnen ca. 18 min. (tjek evt. en af bøfferne med et stegetermometer; 55-60 grader = rød/rosa, 60-65 grader = let rosa/ gennemstegt).
  10.  Varm sovsen igennem og pisk det kolde smør i umiddelbart før servering. Anret tournedos’erne på varme tallerkner med Spinat med rosiner og pinjekerner og madeirasovs.


star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Nytårsmenu og Hovedret