citronkage
Foto: Nicolai Mørk og Henrik Freek

citronkage

Italienske citronkager

Uhm... Få opskriften på en skøn citronkage

printer Print
plate 50 stk.

250 g hvedemel
250 g rørsukker
1 tsk bagepulver
korn af en fed vaniljestang
2 æg
150 g ristede pinjekerner
reven skal af 2-3
usprøjtede citroner
evt. 1-2 tsk fintskåret rosmarin
1 sammenpisket æg
til pensling

Sådan gør du:

Bland mel, sukker, bagepulver og vanilje. Tilsæt æggene. Kom pinjekerner, citronskal og evt. rosmarin i og ælt. Form dejen til stænger, som er ca. 5 cm brede og 2 cm høje. Skær dem på langs, så der bliver 4 stk. Pensl med æg og bag dem i 20 minutter ved 180°. Lad stængerne køle lidt af, inden de skæres i 2-3 cm lange bidder. Bag kagerne igen i ca. 20 minutter ved 150°, til de er sprøde.
Energi pr. stk.: 60 kcal, fedt 28%, protein 10%, kulhydrat 62%

Se, hvad vi ellers skriver om: Sunde desserter og Dessert