John Prices juleand
Hvis I skal have and juleaften, vil John Prices berømte juleand med garanti vække glæde hos hele familien...

John Prices juleand - opskrift fra Hjemmet

John Prices juleand

For flere år siden bragte John Price denne opskrift på juleand i Hjemmet. Siden da har den vakt begejstring rundt om i de danske køkkener. John Price anbefalede at købe en god and, og gerne en fra Cherry Valley. Juleanden skal først koges og derefter steges.

printer Print
plate (4-5 personer)

Arbejdstid: 40 min.
Koge- og stegetid: ca. 1½ time
Ikke fryse-egnet

Ingredienser:
1 and (ca. 3000 g)
salt og peber
225 g svesker
3-4 madæbler (i smalle både)

Sovs:
3 spsk smør
3 spsk mel
½ liter af suppen
evt. kulør
salt og peber

Brunede kartofler
2 kg kogte kartofler (små)
100 g sukker
100 g smør

Tilbehør:
rødkål

John Price-citat:

„Mine damer og herrer! På utallige opfordringer fra nær og fjern får De min opskrift på and, som jeg tilbereder på min helt egen måde. Opskriften vakte tvivl og forbavselse, første gang den kom frem. Men den er nu endt med at være til glæde og fornøjelse for mange."

 

John Prices berømte juleand: fremgangsmåden

  1. Gnid anden indvendigt med salt og peber og fyld den med svesker og æbler. Sy anden tæt og sirligt sammen og kom den i en gryde med spilkogende letsaltet vand, som lige dækker.
  2. Kog anden – ja, den skal koges, under låg i ca. 1 time, alt efter størrelse. Tag anden op af gryden og gem kogevandet. Kom anden i et ovnfast fad med brystet opad og sæt den i ovnen ved 250 grader. Steg anden, til den er gyldenbrun – det varer ca. 20 minutter.
  3. Sovs: Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Rør, til blandingen gyldner let. Spæd med kogende suppe, som anden har været kogt i. Smag til og tilsæt evt. kulør, hvis det er nødvendigt.
  4. Brunede kartofler: Pil kartoflerne og skyl dem kort under koldt vand. Lad dem dryppe godt af. Smelt sukkeret gyldent på en pande. Kom fedtstoffet på, lad det smelte og kom kartoflerne på panden. Vend kartoflerne, så de bliver brune på alle sider.
  5. Del anden i portionsstykker før servering og garnér med svesker og æbler samt brunede kartofler. Serveres med en skål rødkål.

Flere opskrifter: Sådan laver du den perfekte risengrød: 12 tips og tricks

Flere opskrifter: Sådan laver du den bedste flæskesteg med sprød svær

Læs meget mere på ALT.dk's side om julemad

Se, hvad vi ellers skriver om: Julemad, John price, Dansk mad, And, Andesteg og Hovedret