Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Jordbærsuppe med hyld, fløde og  grillede jordbær
Foto: Stine Christiansen/Skovdal

Jordbærsuppe med hyld, fløde og grillede jordbær

Jordbærsuppe med hyld, fløde og grillede jordbær

Et supernemt, friskt alternativ til den elskede rødgrød med fløde. Suppen er lavet på under 5 minutter og kan være en god redning til jordbær, som er blevet lidt overmodne.

Jordbærsuppe med hyldeblomst til 4 personer
Print

Suppe:
800 g søde jordbær
1,5 dl ufortyndet hyldeblomstsaft
1-2 spsk honning

Grillede jordbær:
200 g jordbær
4 træspyd
1 spsk flydende honning
5 stilke estragon

Til servering: Fløde

Sådan gør du

Suppe: Blend jordbær og hyldeblomstsaft sammen, og smag til med honning. Sæt suppen på køl frem til servering. Server den iskolde suppe med fløde til.

Grillede jordbær: Sæt jordbærrene på spyd, og grill dem ca. 2 minutter på hver side. Dryp flydende honning over de grillede jordbær, og drys med estragon.

Tip: Den lakridssmagende estragon og de søde jordbær smager supergodt sammen. Men er der børn, som spiser med, kan det godt være en god ide at springe krydder-
urterne over.