Jordbærsuppe med hyld, fløde og  grillede jordbær
Foto: Stine Christiansen/Skovdal

Jordbærsuppe med hyld, fløde og grillede jordbær

Jordbærsuppe med hyld, fløde og grillede jordbær

Et supernemt, friskt alternativ til den elskede rødgrød med fløde. Suppen er lavet på under 5 minutter og kan være en god redning til jordbær, som er blevet lidt overmodne.

printer Print
plate Jordbærsuppe med hyldeblomst til 4 personer

Suppe:
800 g søde jordbær
1,5 dl ufortyndet hyldeblomstsaft
1-2 spsk honning

Grillede jordbær:
200 g jordbær
4 træspyd
1 spsk flydende honning
5 stilke estragon

Til servering: Fløde

Sådan gør du

Suppe: Blend jordbær og hyldeblomstsaft sammen, og smag til med honning. Sæt suppen på køl frem til servering. Server den iskolde suppe med fløde til.

Grillede jordbær: Sæt jordbærrene på spyd, og grill dem ca. 2 minutter på hver side. Dryp flydende honning over de grillede jordbær, og drys med estragon.

Tip: Den lakridssmagende estragon og de søde jordbær smager supergodt sammen. Men er der børn, som spiser med, kan det godt være en god ide at springe krydderurterne over.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Jordbær, Suppe og Hyldeblomst