Julesalt
SPONSORERET indhold

Julesalt

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Med en særlig saltblanding kan du give flæskestegen, andebrystet eller koteletterne er ekstra skøn og krydret smag af jul.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
12. nov. 2013 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

6 kardemommekapsler
½ kanelstang, knækket i små stykker
1 laurbærblad
¼ stjerneanis
½ tsk sort peber
¼ tsk allehånde
½ tsk korianderfrø
1 tsk fennikelfrø
6 nelliker
½ appelsin, revet skal heraf
½ dl groft atlanterhavssalt.

Sådan gør du

Stød kardemommekapslerne i en morter og fjern skaldelene. Kom resten af krydderierne: kanel, laurbær, stjerneanis, sort peber, allehånde, korianderfrø, fennikelfrø og nelliker – i morteren, og stød alle krydderierne godt sammen – tilsæt saltet til sidst, og stød det lidt sammen med krydderierne (en krydderikværn gør det hele lidt nemmere).

Læg bagepapir på en bakke eller plade, og fordel blandingen herpå. Sæt saltet til tørring et sted i huset et par dage, eller tør det i ovnen ved 50 grader med ovndøren på klem, indtil det er tørt. Kom saltet på glas.

PRØV OGSÅ: Salat med andebryst