
SPONSORERET indhold
Lækre nybagte julesnurrer
Lækre nybagte kanelsnurrer med smag af jul - her får du opskriften på lækre snurrer med kardemomme, kanel & marcipan.
Ca. 26 stk.
Ingredienser
3 dl mælk
50 g smør
50 g gær
50 g sukker
2 æg
2 tsk salt
3 tsk kardemomme
1 tsk vaniljesukker
ca. 700 g hvedemel
REMONCE
150 g smør
50 g sukker
100 g marcipan, revet
evt. lidt kanel
DESUDEN
1 æg til pensling
perlesukker til pynt
Sådan bager du julesnurrer
- Lun mælken, smelt smørret, og hæld det i en skål. Opløs gæren heri.
- Tilsæt sukker, æg, salt, kardemomme og vaniljesukker.
- Ælt hvedemel i lidt ad gangen. Ælt dejen, til den er glat og smidig.
- Lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
- Vælt dejen ud på et meldrysset bord. Rul den ud til et kvadrat. Rør smør med sukker og revet marcipan til en remonce.
- Smør remonce på halvdelen af dejen. Fold den anden halvdel af dejen over. Skær dejen ud i strimler ca. 1 cm tykkelse.
- Sno dem, og bind knude på dejen, så de formes til snurrer.
- Læg dem på to bageplader med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter.
- Pensl snurrerne med sammenpisket æg, og drys med perlesukker. Bag ved 200 grader i ca. 12 minutter.
PRØV OGSÅ: Safran-snurrer med marcipanfyld