Fastelavnsboller

Kalorielette fastelavnsboller - opskrift fra Hjemmet

Kalorielette fastelavnsboller

printer Print
plate (1 person)

Kalorielette fastelavnsboller

 

1 spsk minimælk
1/8 pakke gær
30 g letmayonnaise
45 g mel
et lille nip salt
1 spsk Åblomst-multisød


Creme:
1 æg
1 spsk Åblomst-multisød
1 dl minimælk
1 tsk maizenamel
3 tsk sukkerfri marmelade

Energi pr. person:
461 Kcal
Fedt:
22 %
Protein:
16 %
Kulhydrat:
48 %

  1. Lun mælken lidt og rør gæren ud heri. Rør mayonnaise, mel, salt og sødemiddel i og rør det sammen til en lind dej.
  2. Kom dejen på bagepapir i to klatter. Lad dem hæve i en halv time og bag dem i en 200 grader varm ovn i ca. 15 min.
  3. Bland ingredienserne til cremen i en lille gryde og pisk dem sammen. Varm forsigtigt cremen op, til den tykner uden at koge. Tag den af varmen og køl den af.
  4. Fordel cremen i de afkølede boller. Kom en klat marmelade i hver og server.
Se, hvad vi ellers skriver om: Fastelavn, Fastelavnsboller, Kalorielet og Bageopskrifter