Kandiserede æbler
Foto: Mikkel Adsbøl

Kandiserede æbler - opskrift fra Hendes Verden

Kandiserede æbler: Sådan gør du trin for trin

Glaserede æbler er flotte at se på, og det tager ingen tid at lave, så tag børnene med i køkkenet, når æblerne skal iklædes den festlige juledragt.

printer Print
plate 4 stk. kandiserede æbler

4 røde æbler, f.eks. coxorange, ingridmarie, rød aroma el. pink lady
4 træpinde

Glasering:
250 g sukker
1½ dl vand
1 tsk. eddike

Pynt: 1-2 dl kokosmel

Sådan laver du kandiserede æbler

  1. Puds æblerne, så de skinner, og stik en pind i hver
    002-kandiserede-aebler.jpg
  2. Kog sukker, vand og eddike op i en gryde, til det bobler med seje bobler og bliver svagt gyldent
    003-kandiserede-aebler.jpg
  3. Pas på, sukkerlagen er meget varm. dyp æblerne i sukkerlagen, og vend dem i kokosmel. Lad æblerne tørre på bagepapir på en bageplade
    005-kandiserede-aebler.jpg
    Det er en god ide at lade den voksne håndtere den varme sukkerlage, da den bliver meget varm. Til gengæld er det et godt børneprojekt at vende æblerne i kokosmel. Husk at lade æblerne tørre på bagepapir på en bageplade.

TIP: Spis æblerne samme dag, ellers bliver glaseringen blød og klistret

SÅDAN KAN ÆBLERNE OGSÅ PYNTES:

  • Dyp de glaserede æbler i hakkede mandler
  • Tril karamelæblerne i hakkede hasselnødder
  • Prøv også at glasere de små lækre pigeonæbler.

PRØV OGSÅ: Karamelæbler
4 æbler
4 træpinde
Karamel:
3 spsk. piskefløde
1 dl sukker
1 dl lys sirup

004-kandiserede-aebler.jpg

  1. Puds æblerne, så de skinner, og stik en pind i hver.
  2. Kog fløde, sukker og sirup sammen i en gryde ca. 7-10 min. Kom lidt af karamellen i et glas med koldt vand. Kan karamellen trilles til en kugle, er den klar, ellers skal den koge lidt længere.
  3. Dyp æblerne i karamel, og lad dem tørre på bagepapir på en bageplade.
Se, hvad vi ellers skriver om: Julemad og Tilbehør