Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Kanelsnegle i fad med dulce de leche
Foto: Tia Borgsmidt Kanelsnegle i fad med dulce de leche.

Opskrift på kanelsnegle i fad med dulce de leche

Kanelsnegle i fad med dulce de leche

Kanelsnegle i fad med fyld af med dulce de leche og lækre krydderier.

clock 30 minutter
printer Print
plate Ca. 15 stk. kanelsnegle i fad med dulce de leche

Kanelsnegle i fad med dulce de leche

50 g smør

1½ dl mælk
25 g gær
50 g rørsukker
1 tsk. salt
2 æg
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. stødt ingefær
ca. 450 g hvedemel – tag lidt fra til udrulning
1 dåse dulce de leche
flagesalt
50 g mørk chokoade
50 g saltede peanuts

Sådan laver du kanelsnegle i fad med dulce de leche

1. Smelt smørret, og lun mælken heri. Hæld væsken i en skål, og afkøl til fingervarmt. Opløs gæren i væsken, og tilsæt sukker, salt og æg.


2. Tilsæt dernæst vaniljesukker og krydderier, og rør melet i lidt ad gangen. Ælt, til dejen er ensartet
og glat, men stadig lidt fugtig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 30 min.


3. Tænd ovnen på 180 grader. Rul dejen ud til et rektangel, ca. 30 x 40 cm, og smør dulce de leche på. Drys med flagesalt, og rul forsigtigt dejen sammen som til en roulade. Skær forsigtigt dejen i skiver, så du har ca. 15 stykker. 

4. Fordel sneglene i et stort ovnfast fad beklædt med bagepapir eller to mindre forme. Bag sneglene i ovnen i ca. 15 min., til de er gyldne. Afkøl sneglene.


5. Smelt chokoladen, og dekorer de afkølede snegle. Drys med hakkede saltede peanuts.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kanelsnegle, Karamel, Kage og Bageopskrifter