Karrysuppe: Perfekt til selv de kræsne
Ingredienser
Karrysuppe med stegt kylling og kokos
1 løg
1⁄2 knoldselleri (lille)
2 gulerødder
1 bagekartoffel (lille)
11⁄2 spsk olivenolie
1-11⁄2 spsk karry (mellemstærk)
2 finthakkede fed hvidløg
9 dl vand eller hønsebouillon
1⁄2 dåse kokosmælk
1 spsk fintrevet ingefær
salt og knust chili
11⁄2 spsk citronsaft
3 kyllingebrystfileter
1 spsk olivenolie
ristet kokosmel til drys hakket persille til drys
Tilbehør:
kogte jasminris, ristet kokos, rosiner og stave af gulerødder og agurk
Sådan gør du:
Pil og snit løget i små tern.
Skræl og skær knoldselleri, gulerødder og bagekartoffel i mindre stykker.
Opvarm en gryde med olivenolie og steg løgene møre ved svag varme i nogle minutter.
Tilsæt karry og hvidløg og rist videre i 1-2 minutter.
Kom knoldselleri, gulerødder og bagekartoffel i gryden sammen med vandet og læg låg på. Kog suppen i ca. 20-25 minutter, til grøntsagerne er møre.
Blend suppen, til den opnår en jævn konsistens.
Hæld den tilbage i gryden og kog den i 1-2 minutter sammen med kokosmælk og ingefær. Krydr med salt, peber og lidt citronsaft.
Steg kyllingebrystkødet på en pande med olivenolie i 7-8 minutter på hver side, til det er gennemstegt.