Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på karrysuppe
Foto: Line Falck Christensen Karrysuppe - en klassisk efterårsret, der luner.

Opskrift på karrysuppe

Karrysuppe: Perfekt til selv de kræsne

Print

Karrysuppe med stegt kylling og kokos

1 løg

1⁄2 knoldselleri (lille)

2 gulerødder

1 bagekartoffel (lille)

11⁄2 spsk olivenolie

1-11⁄2 spsk karry (mellemstærk)

2 finthakkede fed hvidløg

9 dl vand eller hønsebouillon

1⁄2 dåse kokosmælk

1 spsk fintrevet ingefær

salt og knust chili

11⁄2 spsk citronsaft

3 kyllingebrystfileter

1 spsk olivenolie

ristet kokosmel til drys hakket persille til drys

 

Tilbehør:

kogte jasminris, ristet kokos, rosiner og stave af gulerødder og agurk

Sådan gør du:

Pil og snit løget i små tern.

Skræl og skær knoldselleri, gulerødder og bagekartoffel i mindre stykker.

Opvarm en gryde med olivenolie og steg løgene møre ved svag varme i nogle minutter.

Tilsæt karry og hvidløg og rist videre i 1-2 minutter.

Kom knoldselleri, gulerødder og bagekartoffel i gryden sammen med vandet og læg låg på. Kog suppen i ca. 20-25 minutter, til grøntsagerne er møre.

Blend suppen, til den opnår en jævn konsistens.

Hæld den tilbage i gryden og kog den i 1-2 minutter sammen med kokosmælk og ingefær. Krydr med salt, peber og lidt citronsaft.

Steg kyllingebrystkødet på en pande med olivenolie i 7-8 minutter på hver side, til det er gennemstegt.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Karrysuppe, Efterår, Suppe, Dansk mad og Hovedret