Kartoffelsalat med cremet dressing
Foto: Line Falck Her har vi lavet en skøn hjemmelavet kartoffelsalat med nye kartofler, creme fraiche, mayonnaise og dijonsennep.

Nem kartoffelsalat med cremet dressing - opskrift fra Hjemmet

Nem hjemmelavet kartoffelsalat

Nem og lækker kartoffelsalat: Nye kartofler er en vaskeægte sommer-specialitet. Spis nye kartofler som tilbehør til et stykke kød f.eks. i form af en hjemmelavet kartoffelsalat. Her har vi lavet en skøn hjemmelavet kartoffelsalat med nye kartofler, creme fraiche, mayonnaise og dijonsennep.

printer Print
plate 4 personer

Arbejdstid: 20 min.

750 g kolde, kogte kartofler
3 dl cremefraiche 18%
1 dl god mayonnaise
3-4 tsk. dijonsennep
salt og friskkværnet peber
1 bundt persille
Drys: persille

Sådan laver du hjemmelavet kartoffelsalat

  1. Skær kartoflerne i skiver.
  2. Rør en dressing af cremefraiche, mayonnaise, sennep og hakket persille, og smag til med salt og peber.
  3. Vend kartoffelskiverne i dressingen. Drys evt. salaten med persille.


Hjemmelavet kartoffelsalat - hvor meget skal man beregne til hver?

Det kan være svært at vurdere, hvor meget hjemmelavet kartoffelsalat man skal beregne pr. person. For kartoffelsalat er den perfekte mad til selskaber, hvor man er mange - fx. havefester, buffetter osv. men hvor meget kartoffelsalat spiser man?

En god tommelfingerregel er:

1 kilo kartofler til 6-8 personer.
Hvis du vil lave hjemmelavet kartoffelsalat af 1 kg kartofler, skal du bruge 4-5 dl dressing (cremefraiche, ymer, yoghurt og/eller mayonnaise)

Husk selvfølgelig at tage højde for, om dine gæster er småtspisende ældre mennesker eller kampsultne teenagere. Og hvor mange andre salater, der skal serveres eller stilles på buffeten.

Se, hvad vi ellers skriver om: Dansk mad, Kartoffelsalat, Vegetarisk og Tilbehør