Kyllingekødboller med sojaglace
Foto: Anders Schønnemann Skønne kyllingekødboller.

Kyllingekødboller med sojaglace

Lækre kødboller er altid et hit! Prøv denne skønne, asiatisk inspirerede version med kylling og sojaglace.

printer Print
clock 25 minutter
plate 2 personer

Sojaglace:

½ dl soja
¼ dl limesaft
½ tsk. revet ingefær
¼ dl sukker

Kødboller:

1 lille løg
1 håndfuld koriander
1 tsk. salt
2 kyllingebryster
1 spsk. mel
1 æg
2 spsk. sesamfrø
Olie til stegning

Salat:

½ Spidskål
¼ rødkål
2 gulerødder
1 grøn chili

Dressing:

2 spsk. fiskesauce
½ tsk. sukker
2 tsk. fintrevet ingefær
Saft af 1 lime

Energi pr. person:
497 Kcal
Fedt:
19 %
Protein:
41 %
Kulhydrat:
40 %

Sådan gør du:

  1. Begynd med sojaglacen, og kom alle ingredienserne i en gryde, og lad det simre i 5-6 minutter, til det er tyknet. Tag det af varmen.
  2. Hak løg, koriander og salt i en foodprocessor. Kom kyllingen i, og hak massen fint.
  3. Tilsæt mel og til sidst æg. Blend kort og tilsæt sesamfrø.
  4. Form 10-12 kødboller, og steg dem i olie i 6-9 minutter på en varm pande, til de er gennemtilberedte.
  5. Snit kålen fint. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver eller lav dem til julienne. Skær chili i tynde skiver. 
  6. Rør en dressing af fiskesauce, sukker, ingefær og lime, og vend grøntsagerne med dressingen.
  7. Vend kødbollerne i sojaglace. Anrét dem med lidt sesamfrø, og servér straks med kålsalaten.

Tip

Lav eventuelt ekstra sojaglace. Den holder sig længe og er skøn som både dip eller dressing.

Se, hvad vi ellers skriver om: Nem aftensmad, Kylling, Asiatisk mad, Sund aftensmad og Hovedret