
Kyllingekødboller med sojaglace
Lækre kødboller er altid et hit! Prøv denne skønne, asiatisk inspirerede version med kylling og sojaglace.
preparation
Total: 25 minutter
plate
2 personer
Af Louisa Lorang
Ingredienser
Sojaglace:
½ dl soja
¼ dl limesaft
½ tsk. revet ingefær
¼ dl sukker
Kødboller:
1 lille løg
1 håndfuld koriander
1 tsk. salt
2 kyllingebryster
1 spsk. mel
1 æg
2 spsk. sesamfrø
Olie til stegning
Salat:
½ Spidskål
¼ rødkål
2 gulerødder
1 grøn chili
Dressing:
2 spsk. fiskesauce
½ tsk. sukker
2 tsk. fintrevet ingefær
Saft af 1 lime
Næringsindhold
- Energi pr. person:
- 497 Kcal
- Fedt:
- 19 %
- Protein:
- 41 %
- Kulhydrat:
- 40 %
Sådan gør du:
- Begynd med sojaglacen, og kom alle ingredienserne i en gryde, og lad det simre i 5-6 minutter, til det er tyknet. Tag det af varmen.
- Hak løg, koriander og salt i en foodprocessor. Kom kyllingen i, og hak massen fint.
- Tilsæt mel og til sidst æg. Blend kort og tilsæt sesamfrø.
- Form 10-12 kødboller, og steg dem i olie i 6-9 minutter på en varm pande, til de er gennemtilberedte.
- Snit kålen fint. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver eller lav dem til julienne. Skær chili i tynde skiver.
- Rør en dressing af fiskesauce, sukker, ingefær og lime, og vend grøntsagerne med dressingen.
- Vend kødbollerne i sojaglace. Anrét dem med lidt sesamfrø, og servér straks med kålsalaten.
Tip
Lav eventuelt ekstra sojaglace. Den holder sig længe og er skøn som både dip eller dressing.
Hverdagsfavoritter med kylling
Se, hvad vi ellers skriver om: Nem aftensmad, Kylling, Asiatisk mad, Sund aftensmad og Hovedret
Få vores NYHEDSBREV: