
SPONSORERET indhold
Kyllingekødboller med sojaglace
Lækre kødboller er altid et hit! Prøv denne skønne, asiatisk inspirerede version med kylling og sojaglace.
2 personer |
Total: 25 min
Ingredienser
Sojaglace:
½ dl soja
¼ dl limesaft
½ tsk. revet ingefær
¼ dl sukker
Kødboller:
1 lille løg
1 håndfuld koriander
1 tsk. salt
2 kyllingebryster
1 spsk. mel
1 æg
2 spsk. sesamfrø
Olie til stegning
Salat:
½ Spidskål
¼ rødkål
2 gulerødder
1 grøn chili
Dressing:
2 spsk. fiskesauce
½ tsk. sukker
2 tsk. fintrevet ingefær
Saft af 1 lime
Næringsindhold
-
Energi pr. person:497 Kcal
-
Fedt:19 %
-
Protein:41 %
-
Kulhydrat:40 %
Sådan gør du:
- Begynd med sojaglacen, og kom alle ingredienserne i en gryde, og lad det simre i 5-6 minutter, til det er tyknet. Tag det af varmen.
- Hak løg, koriander og salt i en foodprocessor. Kom kyllingen i, og hak massen fint.
- Tilsæt mel og til sidst æg. Blend kort og tilsæt sesamfrø.
- Form 10-12 kødboller, og steg dem i olie i 6-9 minutter på en varm pande, til de er gennemtilberedte.
- Snit kålen fint. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver eller lav dem til julienne. Skær chili i tynde skiver.
- Rør en dressing af fiskesauce, sukker, ingefær og lime, og vend grøntsagerne med dressingen.
- Vend kødbollerne i sojaglace. Anrét dem med lidt sesamfrø, og servér straks med kålsalaten.
Tip
Lav eventuelt ekstra sojaglace. Den holder sig længe og er skøn som både dip eller dressing.