Kold avocado-spinatsuppe med skindstegt laks
En ret der er rig på D-vitamin fra den fede laks og masser af andre vitaminer og mineraler i avocado og spinat.
Ingredienser
Suppe:
1 fed hvidløg
1/2 agurk
1 avocado
1 dl fløde (38%)
50 g spinat
saften fra 2 citroner
skallen fra 1 citron
skallen fra 1 appelsin
1 knsp cayennepeber
½ tsk karry
1 spsk grovkornet sennep
1 bundt frisk dild
evt. lidt vand.
Topping:
2 laksesteaks (a 125 g pr. stk)
friskkværnet peber
Pynt:
Brøndkarse eller dild.
Næringsindhold
-
Energi pr. person:575 Kcal
Skræl agurken og blend alle ingredienserne til suppen i en blender eller foodprocessor. Tilsæt vand, så suppen får den rette konsistens.
Hæld suppen i en dyb tallerken.
Steg laksen på skindsiden på en grillpande i ved middelvarme. Vend den, og lad den få 2 min. varme på den anden side.
Fordel suppen i to tallerkener. Læg laksen i midten. Pynt med dild eller brøndkarse.
Prøv også tartar med salat-topping