Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Speltboller
Foto: Columbus Leth

Speltboller

Koldhævede speltboller

Her er en opskrift på koldhævede speltboller, der kan blive din nye favorit og måske få plads blandt dine yndlingsopskrifter?


KOLDHÆVEDE SPELTBOLLER

Tid: ca. 25 min. plus hæve- og bagetid
9 store boller

4 dl koldt vand
1 dl kærnemælk
10 g gær
½ spsk. salt
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
250 g groft speltmel
ca. 400 g sigtet speltmel

1. Hæld vandet og kærnemælk i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt og olie, og rør groft speltmel i dejen lidt ad gangen. Rør dernæst sigtet speltmel i, og rør godt og længe i dejen – ca. 10 min. Det kan anbefales at bruge en røremaskine, men ellers gøres det med håndkraft – det giver gode muskler! Konsistensen skal være som en tyk fast grød, men stadig klistret.

2. Stil dejen tildækket til hævning i køleskabet til næste dag.
 
3. Brug en ske dyppet i vand til at fordele dejen i ‘klatter’ på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne tildækket til hævning et lunt sted i ca. 30 min.

4. Tænd ovnen på 225 grader. Pensl bollerne med vand, og drys med lidt mel. Bag bollerne i ca. 15 min., og afkøl på en bagerist.


► SE OGSÅ: Vafler med jordbær-ingefærsyltetøj
► SE OGSÅ: Verden bedste hindbærsnitter
► SE OGSÅ: Uimodståelige muffins

Se, hvad vi ellers skriver om: Boller