Kylling med krydderurter bagt i saltdej og forårsgrøntsager
SPONSORERET indhold

Kylling med krydderurter bagt i saltdej og forårsgrøntsager

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Mørt og saftigt kyllingekød indbagt i en saltdej. Dejen skal IKKE spises, men gør kødet særlig saftigt og velsmagende.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Martin Dyrløv
16. jun. 2022 | Mad | Hjemmet
4 personer | Total: en time, 20 min | Arbejdstid: en time

Ingredienser

  • 4 kyllingebrystfileter
  • 1 spsk. olivenolie
  • friskkværnet sort peber

Saltdej:

  • 450 g hvedemel
  • 100 g groft salt
  • 3 dl koldt vand
  • 1 æg

Gremolata:

  • 1 citron (øko)
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk. hakket persille
  • 1 spsk. hakket timian

Grøntsager:

  • 1-2 bundter nye gulerødder (500 g)
  • 1-2 bundter grønne asparges (500 g)
  • 200 g cremefraiche 38 %

Tilbehør:

  • kogte, nye kartofler

Sådan gør du:

  1. Saltdej: Bland mel og salt, og tilsæt vand og sammenpisket æg (gem lidt til pensling). Ælt dejen sammen, og sæt den i køleskab i 20-30 min.
  2. Gremolata: Riv skallen af citronen, og hak hvidløgsfeddet. Bland det med persille og timian, og del i 2 portioner.
  3. Kylling: Vend kyllingestykkerne sammen med en portion gremolata, olivenolie og friskkværnet peber. Lad dem trække i 10-20 min.
  4. Del dejen i 4 ens stykker, form dem til kugler, og rul dem ud til cirkler (ca. 22 cm). Pak hvert kyllingebryst ind et dejstykke som halvmåner, tryk samlingerne godt sammen med en gaffel, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  5. Pensl dejpakkerne med sammenpisket æg, og bag dem i ovnen ved 225 grader i 20 min. Tag dem ud, og lad dem hvile i 5-10 min. før servering.
  6. Skrub eller skrab gulerødderne, og del større igennem på langs. Skyl de grønne asparges, og knæk de nederste træede ender af. Damp gulerødder og asparges i velsaltet vand i 2-3 min. Dryp af, og anret med pisket cremefraiche og gremolata, og servér med kyllingepakker og kogte kartofler.

Anbefalet til dig