
Kylling med rosmarin og sorte oliven
Dejlig simremad, der kan laves i god tid. Kyllingen skal være god og gerne økologisk. Smagen bliver fremhævet af vin og peperoncino.
Ingredienser
- 1 kylling skåret i 12 dele
- peperoncino (enten 2 hele, små tørrede chili eller en knivspids knust)
- 4 fed hvidløg
- olivenolie
- 2 glas hvidvin
- salt og peber
- 1 kvist frisk rosmarin
- 150 g sorte oliven
- 300 g cherrytomater
- vand
Sådan gør du
- Svits kyllingestykkerne med peperoncini og hvidløg i varm olivenolie på en stor sauterpande. Når kyllingen er gylden, tilsættes hvidvinen og der skrues op for varmen. Efter et par minutter tilsættes salt, peber, rosmarin og oliven.
- Skær tomaterne i både, og kom dem efter 5 min op til kyllingen og tilsæt efter nogle minutter en smule vand. Lad retten simre under låg i ca. 40 min, og servér med godt brød til.
PRØV OGSÅ: Pasta med tomat-chili-sauce og bacon