SPONSORERET indhold
Nytårsforretter: Artiskoktapenade med sprød parmaskinke & kyllingelevermousse
Lækre forretter til nytårsaften - vi starter en festlig aften med fine forretter. Her får du opskrifterne på en lækker artiskoktapenade med sprød parmaskinke og en skøn og cremet kyllingelevermousse med rugbrødschips.
Forretter til 6 personer |
Total: 30 min
Ingredienser
Kyllingelevermousse
(6 personer)
1 skalotteløg
2 kviste timian
1 spsk. olivenolie
1 laurbærblad
500 g optøet kyllingelever
1 dl portvin
250 tempereret smør
Pynt: timiankviste laurbærblad
Tilbehør: rugbrødschips
Artiskoktapenade med sprød parmaskinke
(6 personer)
1 dåse artiskokhjerter (240 g i drænet vægt)
1 glas ovnbagte tomater (f.eks. fra Urtekram, 131 g i drænet vægt)
1 usprøjtet citron
salt op peber
1 lille bundt bredbladet persille
6 skiver parmaskinke
Sådan laver du forretterne:
Kyllingelevermousse
- Pil skalotteløget, og hak det meget fint. Skyl timianen, og hak det helt fint. Opvarm olien på en pande. Svits løget, til det lige falder sammen.
- Tilsæt timian og laurbærblad sammen med kyllingeleveren. Steg ved høj varme i 3-4 min.
- Hæld portvin på panden, og steg til portvinen næsten er fordampet, og leveren gennemstegt.
- Afkøl den stegte lever. Kom den hele i en foodprocessor sammen med smør. Blend det til en blød creme.
- Kom cremen i en skål. Pynt med timian og laurbærblad. Sæt moussen på køl i 2-3 timer.
Artiskoktapenade med sprød parmaskinke
- Kom artiskokhjerter i en foodprocessor sammen med de ovnbagte tomater. Skyl citronen, og riv skallen. Tilsæt citronskal, salt og peber i processoren. Blend til en lidt grov tapenade.
- Skyl og hak persillen. Vend persille i tapenaden.
- Tændt ovnen på 200 grader. Beklæd en bageplade med bagepapir. Læg parmaskinke-skiverne på pladen. Bag skinken sprød i ovnen i 8-10 min. på midterste ovnribbe.
- Server den sprøde skinke til artiskoktapenaden.