Lækre og nemme makronsnitter
SPONSORERET indhold

Lækre og nemme makronsnitter

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Rigtig hyggeligt, gammeldags bagværk, som er nemt at gå til, når man bruger færdig butterdej.

Af: Karen Hare Foto: Jesper Glyrskov
18. feb. 2017 | Opskrift | Hendes Verden
Ca. 8 makronsnitter | Total: 50 min

Ingredienser

2 plader butterdej
100 g meget finthakkede mandler eller hasselnødder eller en blanding af begge slags
100 g sukker
2 æggehvider
ca. 2 dl marmelade (hindbær, abrikos eller anden syrlig type)

 Pynt: lidt smeltet chokolade hakkede nødder eller mandler

Sådan laver du makronsnitter

  1. Rul dejpladerne ud i to lange, ganske tynde plader, læg dem på bagepapir, og prik dem tæt. Bag dem ca. 20 min., eller til de er gyldne og sprøde ved 175 gr. Hvis de hæver op, skal de presses flade med en palet eller lignende.


  2. Kør mandler/nødder til groft mel i foodprocessoren. Tilsæt sukker og æggehvider, og lad maskinen køre et minut eller to. Lad massen trække, mens butterdejsbundene bliver kolde.


  3. Smør bundene med marmelade, og fordel makrondejen ovenpå syltetøjet. Det er nemmest, hvis man sprøjter massen ud gennem hjørnet af en plastpose. Bag kagerne 20-25 min. ved 175 gr. Køl dem af, skær dem i snitter, og pynt dem evt. med lidt smeltet chokolade og nødder.