SPONSORERET indhold
Lamme tagine med abrikoser, koriander og cous cous
Tagine med lam - skøn simremad med masser af saft, kraft og krydderier. Du kan blande kød og krydderier dagen i forvejen, så det er hurtigt at sætte over.
4 personer |
Total: 2 timer
Ingredienser
800 g lammekød i tern
2 tsk stødt ingefær
2½ tsk gurkemeje
1 spsk stødt kanel
½-1 tsk knust chili
1 spsk stødt spidskommen
2 løg
2 spsk olivenolie
3 fed hvidløg, finthakkede
2 dåser flåede tomater
1 kanelstang
6 hel kardemomme
lidt safran
100 g tørrede abrikoser, skåret i mindre stykker
hønsebouillon eller lammebouillon
½ bundt frisk koriander, grofthakket
Tilbehør: cous cous
Sådan gør du
- Bland ingefær, gurkemeje, kanel, chili og spidskommen sammen i en skål og vend lammekødet sammen med de tørrede krydderier. Sæt det i køleskabet gerne 6-8 timer, hvis du har tid til det, ellers 1-2 timer.
- Pil og snit løg og hvidløg i små tern. Sauter løgene i olivenolie ved jævn varme, så de bliver møre, ca. 5-6 min.
- Steg det marinerede kød på en pande med lidt olivenolie og kom herefter kødet op i gryden til de sauterede løg.
- Tilsæt flåede tomater, kanelstang, kardemomme, safran, abrikoser og bouillon, så kødet er dækket.
- Bring retten til kogepunktet, skru ned for varmen og lad det simre 1½-2 timer til kødet er lækkert mørt.
- Server lamme tagine med grofthakket koriander og couscous.
TIP: Du kan blande kød og krydderier dagen i forvejen, så det er hurtigt at sætte over.