Opskrift på lamme tagine med abrikoser, koriander og cous cous

Foto: Line Thit Klein Lamme tagine med abrikoser, koriander og cous cous

Opskrift på lamme tagine med abrikoser, koriander og cous cous

Lamme tagine med abrikoser, koriander og cous cous

Tagine med lam - skøn simremad med masser af saft, kraft og krydderier. Du kan blande kød og krydderier dagen i forvejen, så det er hurtigt at sætte over.

Tagine med lam - skøn simremad med masser af saft, kraft og krydderier. Du kan blande kød og krydderier dagen i forvejen, så det er hurtigt at sætte over.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: 2 timer
plate 4 personer
Ingredienser

800 g lammekød i tern
2 tsk stødt ingefær
2½ tsk gurkemeje
1 spsk stødt kanel
½-1 tsk knust chili
1 spsk stødt spidskommen

2 løg
2 spsk olivenolie
3 fed hvidløg, finthakkede
2 dåser flåede tomater
1 kanelstang
6 hel kardemomme
lidt safran
100 g tørrede abrikoser, skåret i mindre stykker
hønsebouillon eller lammebouillon
½ bundt frisk koriander, grofthakket

Tilbehør: cous cous

Sådan gør du

  1. Bland ingefær, gurkemeje, kanel, chili og spidskommen sammen i en skål og vend lammekødet sammen med de tørrede krydderier. Sæt det i køleskabet gerne 6-8 timer, hvis du har tid til det, ellers 1-2 timer.
  2. Pil og snit løg og hvidløg i små tern. Sauter løgene i olivenolie ved jævn varme, så de bliver møre, ca. 5-6 min.
  3. Steg det marinerede kød på en pande med lidt olivenolie og kom herefter kødet op i gryden til de sauterede løg.
  4. Tilsæt flåede tomater, kanelstang, kardemomme, safran, abrikoser og bouillon, så kødet er dækket.
  5. Bring retten til kogepunktet, skru ned for varmen og lad det simre 1½-2 timer til kødet er lækkert mørt.
  6. Server lamme tagine med grofthakket koriander og couscous.

TIP: Du kan blande kød og krydderier dagen i forvejen, så det er hurtigt at sætte over.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Couscous, Simremad, Lam, Afrikansk mad og Hovedret