Lammekoteletter med sprød topping, oliven og rucola
Foto: Maria Warnke Nørregaard Lækre lammekoteletter.

Lammekoteletter med sprød topping, oliven og rucola

Disse lammekoteletter smager skønt serveret med crudité af sæsonens rødder, og som hovedret når du skal have gæster på en efterårsdag.

printer Print
plate 4-6 personer

2 skiver brød med sej krumme
2 spsk olivenolie
salt og peber
1-2 fed hvidløg, finthakket
8-12 lammekoteletter (køb f.eks. en lammekrone, og skær koteletter med ben af den)
olivenolie til stegning
4-5 kviste timian
½-1 bakke rucola
125 g sorte oliven

Sådan gør du:

  1. Smuldr brødet til små krummer. Steg krummerne på en pande med lidt olivenolie, til de bliver let gyldne, og krydr med salt, peber og hvidløg.
  2. Opvarm en pande, og brun koteletterne 2-3 minut på hver side.
  3. Krydr med frisk timian, og kom brødtoppingen over, og steg fortsat et par minutter.
  4. Anret koteletterne på et fad, og kom rucola og sorte oliven ved.
  5. Server lammekoteletter med sprød topping, sorte oliven og rucola samt crudité med sæsonens rødder.

Tip

Du kan lave den sprøde brødtopping i forvejen. Brun lammekoteletterne godt på begge sider. Læg dem i et ovnfast fad, og kom brødtopping over. Så skal du bare sætte fadet i ovnen kort før spisetid. Steg det 10-12 minutter ved 200 grader, til lammekødet er færdigstegt.

Se, hvad vi ellers skriver om: Lam, Halloween-mad, Efterårsmad, Aftensmad og Hovedret