Langtidshævet speltbrød
SPONSORERET indhold

Langtidshævet speltbrød

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Forberedelserne træffer du inden, du går i seng. Næste morgen har du et nybagt brød på mindre end en time.

Af: Karen Hare Foto: Jesper Glyrskov
07. feb. 2012 | Opskrift | Hendes Verden
1 stk.

Ingredienser

1 dl yoghurt
2 dl mælk
1½ tsk. salt
¼ pk. gær
200 g sigtet spelt
ca. 225 g mel
2 spsk. olie
1 æg til pensling
drys efter smag

  1. Rør yoghurt, mælk, salt, gær og speltmel til en tyk, jævn grød, dæk den til, og lad den stå på køkkenbordet natten over – dvs. 6-8 timer.
  2. Drys resten af melet i skålen,og arbejd det ind i dejen med en dejskraber. Vend dejen ud påbagepapir.
  3. Hæld olie på hænderne, og klap dejen ud i en firkant, der er ca. 3 cm tyk. Tænd ovnen, og lad dejen hæve, mens den varmer op til 250 gr.
  4. Pensl med æg, og drys eftersmag. Skær dejen til firkanter med pizzahjulet, og bag brødet ca. 15 min., eller til det er let og gennembagt. med pizzahjulet, og bag brødet ca. 15 min., eller til det er let og gennembagt.