
Lav en lækker choko-cheesecake med solbær
Cheesecake tager altid kegler – særligt når den indeholder kombinationen af chokolade og solbær.
Ingredienser
8-10 stk.
Bund:
150 g smør
300 g chokoladecookies
smør og sukker til formen
Fyld:
4 blade husblas
300 g mascarpone eller flødeost naturel
½ citron, saften og revet skal heraf
1½ dl cremefraiche 18 %
125 g flormelis
3½ dl piskefløde
Pynt:
75 g solbær
75 g rørsukker
1 dl vand
3-4 blade husblas
Sådan gør du
Bund:
Smelt smørret i en gryde. Knus chokolade-cookies fint, og rør sammen med smeltet smør. Smør en springform på cirka 22 cm i diameter med lidt smør, og drys med sukker. Kom cookiemassen i bunden, og pres den godt sammen. Bag cookiebunden 15-20 minutter ved 200 grader, indtil den er gylden på overfladen – tag den ud af ovnen, og afkøl.
Fyld:
Udblød husblassen i en skål med koldt vand. Tag den op af vandet, og kom den i en skål, som tåler varme, og smelt husblas over vandbad.Rør mascarpone, citronsaft, citronskal og cremefraiche sammen med flormelis, til det er en jævn masse.
Sigt det smeltede husblas i cremen, og rør det hurtigt sammen. Pisk fløden til skum, og vend den i mascarponecremen. Kom mascarponecremen i formen oven på den bagte cookiebund, og smør den ud i et jævnt lag. Sæt kagen i køleskabet 1 times tid.
Pynt:
Udblød husblas til geleen i en skål med koldt vand. Bring solbær, sukker og vand til kogepunktet. Mål 3 dl af massen af, og tilsæt den udblødte husblas heri under omrøring. Afkøl solbærgeleen, til den er fingervarm, og hæld den over mascarpone-cremen. Sæt herefter cheesecaken i køleskabet 3-4 timer, til creme og gele har sat sig.
TIP:
Er du bange for, husblassen stivner, inden cremen er rørt sammen, kan du tage et par store skefulde creme i en skål og røre det smeltede husblas hurtigt heri og herefter røre denne lille portion sammen med resten af mascarponecremen.
PRØV OGSÅ: Cheesecake-is-trifli med syltet appelsin
PRØV OGSÅ: Fragilite med choko-mokkacreme og solbær
PRØV OGSÅ: Cheesecake brownies