Vegansk glutenfri lasagne
SPONSORERET indhold

Layers of life: Glutenfri vegansk lasagne

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækker lasagne med butternut-squash og svampe. Her får du opskriften på en smagfuld vegetarlasagne, der er både vegansk og glutenfri - og superlækker!

Af: Zennie og Martin Bonde Mogensen Foto: FRA BOGEN "REN (SELV)KÆRLIGHED MED SUPER BOWLS"
03. apr. 2018 | Opskrift | ALT.dk

Ingredienser

Svampesauce
1 spsk kokosolie til stegning
2 løg 1 fed hvidløg
150 g svampe
1 gulerod
½ blomkål
1 spsk oregano, frisk eller tørret
1 spsk, timian, friskt eller tørret
2 tsk sød paprika
1 knsp chili, frisk eller tørret
Salt (gerne Himalayasalt eller Læsø Sydesalt) og friskkværnet peber
1 glas flåede tomater (ca 500 gr)

Lasagneplader og ost
1 squash eller butternut-squash som lasagneplader
Vegansk ost i skiver (kan udelades)

Bechamelsovs
Ekstra jomfruolivenolie
1 spsk boghvedemel (eller anden glutenfri mel)
1 tsk revet muskatnød
2 ½ dl sojafløde
Salt (gerne Himalayasalt eller Læsø Sydesalt) og friskkværnet peber

Sådan laver du vegansk lasagne

1. Varm kokosolien i en dyb pande eller tykbundet gryde. Pil og snit løg og hvidløg fint, og svits begge dele på panden, til de er gyldne og blanke.

2. Rens svampene, og hak dem fint. Kom de hakkede svampe ned til løgene, og svits yderligere i et par minutter.

3. Skræl guleroden, og riv den fint. Rens det halve blomkål, og hak det fint.

4. Tilsæt nu gulerødder og blomkål til panden, og vend blandingen godt, så de også tager fedtstof til sig.

5. Vend alle krydderier i, og tilsæt flåede tomater. Lad svampesaucen simre, mens du forbereder resten. Skyl din squash grundigt, og skær toppen af. Fjern skrællen, og brug en bred kartoffelskræller til at lave "lasagneplader".

Hvis du ikke har en kartoffelskræller, der dur, kan du også bruge en kniv til at lave tynde skiver.

5. Lav bechamelsaucen ved at varme olien i en lille gryde, tilsæt boghvedemel og muskatnød.

6. Pisk det godt sammen, og tilsæt sojafløden lidt efter lidt under konstant omrøring. Smag til med salt og peber.

PRØV OGSÅ: Grønne glutenfri proteinboller

7. Vi har brugt små ovnfaste portionsbowls, men du kan også lave lasagnen i en lille bradepande. Start med et tyndt lag svampesauce, så græskarplader, bechamelsauce og så forfra ...

8. Afslut med vegansk ost på toppen af lasagnen, hvis du ønsker. Bag din lasagne i ovnen i cirka 30 minutter ved 200 grader.

Himalayasalt og Læsø Sydesalt er rene salttyper, der bl.a. indeholder antioxidanten selen og gode mineraler. Det er dermed langt sundere end almindeligt bordsalt, som har et højt indhold af natriumklorid og er tilsat aluminiumspulver for at undgå klumper.

Anbefalet til dig