Linsesalat med tzatziki, avokado og ærteskud

Linsesalat med tzatziki, avokado og ærteskud

Linsesalat med tzatziki & avokado

Lækker og enkel salat med friske smagsnuancer.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 3-4 Person(er)

230 g sorte linser, udblødt
fint havsalt
180 g grønne oliven, udstenet og hakket groft
1 skalotteløg, hakket fint
15 g hakket frisk persille
2 spsk koldpresset olivenolie, plus evt. ekstra til pynt
revet skal og saft af 1 økologisk citron
1⁄2 tsk honning eller ahornsirup
2 modne avokadoer, udstenet og i skiver
1 håndfuld friske ærteskud

Tzatziki:
250 g tyk yoghurt
1⁄2 agurk
2 spsk koldpresset olivenolie
1-2 fed hvidløg, hakket fint
2 spsk hakket frisk dild
friskpresset saft af 1⁄2 citron
fint havsalt og friskkværnet sort peber

  1. SÅDAN GØR DU: Hæld yoghurten i en stor skål. Riv agurken ned i en anden skål, og tryk så meget væde ud som muligt. Kom den revne agurk i yoghurten.
  2. Tilsæt olivenolie, hvidløg, dild og citronsaft, og vend det i yoghurten.
  3. Smag til med salt og peber.
  4. Lad tzatzikien stå i køleskab i mindst 1 time før servering, så smagen kan udvikle sig.
  5. Hæld linser og 4 1⁄2 dl vand i en mellemstor gryde, og bring det i kog. Læg låg på, og lad det simre ved svag varme, til linserne er møre, men ikke udkogte. Tilsæt efter 8-10 minutter et par nip salt.
  6. Når linserne er møre, hældes evt. overskydende vand fra, inden linserne kommes i en stor skål.
  7. Tilsæt oliven, skalotteløg, persille, olivenolie, citronskal og -saft, honning samt salt efter behag. Vend blandingen godt sammen.
  8. Læg 2-3 skefulde linsesalat på hver tallerken. Læg nogle avokadoskiver og ærteskud oven på hver og derefter en stor klat tzatziki. Dryp evt. med olivenolie.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Sunde salater, Tzatziki og Sund frokost