Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Løgtærte med skinke og ost
Foto: Line Thit Klein Løgtærte med skinke og ost

Løgtærte med skinke og ost

Løgtærte med skinke og ost

Begynd julefrokosten med en lækker hapser, der vækker appetitten.

6-8
Print

125 g hvedemel
125 g groft speltmel eller grahamsmel
½ tsk salt
125 g smør
1 æg
1 spsk yoghurt naturel.
3 skalotteløg
1 fed finthakket hvidløg
3 spsk olivenolie
100 g skinke i tynde skiver
1½ spsk grofthakket frisk rosmarin
100 g revet ost.

Sådan gør du:

  1. Bland hvedemel og speltmel sammen med salt i en skål. Skær smørret i tern og smuldr det i melet med fingrene, og tilsæt 1 æg og yoghurt.
  2. Ælt dejen hurtigt sammen, tryk den flad i en frysepose og lad den hvile 15 min i køleskabet. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir.
  3. Udstik dejen til runde ringe af ca. 5 cm i diameter. Kom dem på bageplade med bagepapir, og kom evt. overskydende tærtedej i fryseren.
  4. Snit skalotteløg og vend det sammen med olivenolie, hvidløg, salt og peber. Fordel løgene på dejen og kom et lille stykke skinke på og drys med hakket rosmarin og revet ost.
  5. Bag de små løgtærter i ovnen 10-12 min. ved 225 grader til dejen er sprød og osten smeltet og gylden.
  6. Servér f.eks. løgtærterne som snack sammen med et godt glas øl, når dine gæster ankommer.

Se også opskrifter til den klassiske julefrokost

 

TIP

I stedet for at lave din egen tærtedej kan du købe 250 g færdig tærtedej (f.eks. tærtedej med fuldkornsmel).