Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på lynstegt oksemørbrad med parmesan og rødbedecrudité
Foto: Line Thit Klein Lynstegt oksemørbrad med parmesan og rødbedecrudité

Opskrift på lynstegt oksemørbrad med parmesan og rødbedecrudité

Lynstegt oksemørbrad med parmesan og rødbedecrudité

Der er dømt hverdagsluksus med oksemørbrad, der er lynhurtigt tilberedt.

20 minutter
Print
4

400 g oksemørbrad
salt og peber
6 rødbeder/bolsjebeder
isterninger
100 g salat
1 bundt bredbladet persille
100 g parmesan
god olivenolie

brød til servering

Sådan laver du oksemørbrad

Del oksemørbraden i to på den lange led og skær eventuelle sener og fedt af. Varm en pande godt op, kom lidt smør på og steg oksemørbraden et par minutter på hver side – hele vejen rundt. Drys med salt og peber. Skær det næsten rå kød i tynde skiver med en skarp kniv.

Skær rødbederne i helt tynde skiver på en mandolin eller med en skarp kniv – de behøver ikke blive skrællet først, bare vask dem grundigt. Læg skiverne i en skål med vand og isterninger, så bliver de helt sprøde.

Pluk persillen og anret sammen med salat, rødbeder og kød. Drys grofthakket parmesan ud over og dryp med godt med olivenolie.


Se også opskrift på Grillet kalvefilet med tunsauce og citron.

Se, hvad vi ellers skriver om: Oksemørbrad, Mørbrad, Nem aftensmad, Oksekød, Dansk mad og Hovedret