Mac'n'cheese
Foto: Betina Hastoft Mac ’n’ cheese er en drøm af en pastaret med masser ost.

Mac ’n’ cheese: Sådan laver du den klassiske amerikanske pastaret

Comfort food, når der er allerbedst - den amerikanske macaroni and cheese, eller mac'n'cheese, som det hedder i daglig tale, er en drøm af en pastaret med masser ost. Her får du en helt klassisk opskrift på mac'n'cheese:

printer Print
clock 20 minutter
plate Mac'n'cheese til 4 personer

7 dl mælk
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
2 laurbærblade
350 g makaroni
50 g smør
50 g mel
175 g revet cheddarost
1 spsk grov sennep
50 g brødkrumme
50 g parmesan

Sådan laver du mac'n'cheese

  1. Kom mælk i en gryde. Pil skalotteløg og hvidløg, og skær i kvarte. Kom løg, hvidløg og laurbærblade i gryden.
  2. Bring mælken i kog, og tag gryden af varmen, og lad det trække i 30 min. Si mælken over i en kande.
  3. Kog pastaen, til den er al dente i saltet vand.
  4. Smelt smør i en gryde, og tilsæt mel. Rør til en melbolle.
  5. Tilsæt mælken lidt efter lidt, mens der piskes til en cremet sovs.
  6. Rør revet cheddarost og sennep i sovsen. Smag til med salt og peber.
  7. Tænd ovnen på 200 gr.
  8. Kom den kogte pasta i et ovnfast fad. Hæld sovsen over.
  9. Blend brødet til krummer. Drys med brødkrummer og parmesan ud over fadet.
  10. Sæt retten i ovnen på midterste ovnribbe, og bag i 15-20 min., til overfladen er gylden og sprød.
Se, hvad vi ellers skriver om: Pastaretter, Vintermad og Tilbehør