suppe
SPONSORERET indhold

Marokko: Fyldig tomat- og kikærtesuppe

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

De søde dadler er faktisk en af hemmelighederne bag denne Harira-opskrift. De runder nemlig smagen af og fremhæver samtidig alle krydderierne i den fyldige suppe.

Af: David Frenkiel, Luise Vindahl og Susanne Knutzen Foto: David Frenkiel
03. apr. 2015 | Opskrift | Fit living
4-6

Ingredienser

2 spsk koldpresset oliven- eller kokosolie
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakkede
2 store stilke bladselleri, skåret i små terninger
2 store gulerødder, skåret i små terninger
1 spsk stødt ingefær
1 spsk stødt paprika
1 spsk stødt gurkemeje
1 spsk stødt spidskommen
2 spsk tomatpuré
1 l vand eller grønsagsbouillon
1 1⁄2 dåse flåede tomater (600 g)
1 spsk citronsaft eller mere efter behag
100 g tørrede kikærter, udblødte og kogte (eller 1 dåse a 400 g, afdryppede)

Tilbehør:
en håndfuld bredbladet persille, kun bladene
10 friske, bløde dadler (tørrede kan også gå an, men de friske er bedst)

Sådan gør du:

Varm olien op i en stor gryde ved lav til middel varme, og sauter løg, hvidløg, bladselleri og gulerødder i ca. 5 minutter. Rør jævnligt rundt undervejs, så grønsagerne ikke brunes for meget. Tilsæt alle fire slags krydderier, og rør grundigt rundt igen. Steg i yderligere et øjeblik, til krydderierne begynder at dufte. Tilsæt tomatpuré, vand eller grønsagsbouillon samt flåede tomater, og lad suppen simre i 30 minutter. Tilsæt citronsaft efter behag, og smag om nødvendigt suppen til med flere krydderier. Tilsæt kikærterne, og lad suppen simre i yderligere et minuts tid. Server den med masser af frisk persille og friske dadler, enten serveret ved siden af eller finthakkede oven på suppen. Suppen kan holde sig i 3-5 dage i køleskabet og er velegnet til nedfrysning.

Opskriften er fra kogebogen Green Kitchen Travels