Medister med varm kartoffelsalat
Foto: Betina Hastoft

Medister med varm kartoffelsalat - opskrift fra Hendes Verden

Medister med varm kartoffelsalat

Klassisk dansk mad - her serverer vi medisterpølse med en varm kartoffelsalat til. Det er god gedigen dansk mad til f.eks. en kold efterårsdag...

printer Print
plate 4 personer

1 kg medisterpølse
15 g smør eller 1 spsk. olie

Varm kartoffelsalat:
1 kg kartofler
30 g smør
1 lille løg
2 dl vand
3 spsk. hvidvinseddike
2 tsk. sukker
salt, peber

Pynt:
evt. både af rødløg og persille
Tilbehør:
stegte æblebåde, kogte grønne bønner og en god sennep

  1. Prik medisterpølsen flere steder med en kødnål. Kom pølsen i en gryde, og hæld vand over, så det lige dækker. Kog det op. Lad pølsen småkoge under låg ca. 10 min.
  2. Afdryp pølsen, og dup den med køkkenrulle. Brun pølsen på begge sider i en pande i gyldent smør.
  3. Kog kartoflerne, og skær dem i skiver.
  4. Hak løget, og svits det kort i smørret i en gryde. Tilsæt vand, eddike, sukker, salt og peber. Kog det kort op.
  5. Kom kartoffelskiverne i, og kog det stille og roligt, til kartoflerne er gennemvarme. Pynt evt. med rødløg og persille.
  6. Server kartoffelsalaten til medisteren.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Kød, Kartoffelsalat, Dansk mad og Hovedret