
Foto:
Medister med varm kartoffelsalat - opskrift fra Hendes Verden
Medister med varm kartoffelsalat
Klassisk dansk mad - her serverer vi medisterpølse med en varm kartoffelsalat til. Det er god gedigen dansk mad til f.eks. en kold efterårsdag...
plate
4 personer
Af Bente Nissen Lundsgaard
Ingredienser
1 kg medisterpølse
15 g smør eller 1 spsk. olie
Varm kartoffelsalat:
1 kg kartofler
30 g smør
1 lille løg
2 dl vand
3 spsk. hvidvinseddike
2 tsk. sukker
salt, peber
Pynt:
evt. både af rødløg og persille
Tilbehør:
stegte æblebåde, kogte grønne bønner og en god sennep
- Prik medisterpølsen flere steder med en kødnål. Kom pølsen i en gryde, og hæld vand over, så det lige dækker. Kog det op. Lad pølsen småkoge under låg ca. 10 min.
- Afdryp pølsen, og dup den med køkkenrulle. Brun pølsen på begge sider i en pande i gyldent smør.
- Kog kartoflerne, og skær dem i skiver.
- Hak løget, og svits det kort i smørret i en gryde. Tilsæt vand, eddike, sukker, salt og peber. Kog det kort op.
- Kom kartoffelskiverne i, og kog det stille og roligt, til kartoflerne er gennemvarme. Pynt evt. med rødløg og persille.
- Server kartoffelsalaten til medisteren.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kød, Kartoffelsalat, Dansk mad og Hovedret
Følg ALT.dk/MAD på Facebook
Få vores NYHEDSBREV: