
SPONSORERET indhold
Mini-æble-blåbær-tærte
En god æbletærte er den perfekte afslutning på en lækker efterårsmiddag.
10 små eller 1 stor tærte
Ingredienser
Mørdej:
120 g smør
250 g mel
75 g flormelis
1 æg
Fyld:
3 æg
50 g rørsukker
25 g hvedemel eller mandelmel
225 g marcipan
3-4 æbler
2 spsk sukker
1½-2 tsk stødt kanel
Tilbehør:
cremefraiche eller vaniljeis
Sådan gør du:
- Mørdej: Skær smørret i tern. Smuldr smør og mel sammen med fingrene. Tilsæt flormelis og æg, og ælt dejen hurtig sammen.
- Pak dejen ind i husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i cirka 45 minutter.
- Smør små tærteforme eller en stor tærteform, og rul dejen ud mellem to stykker bagepapir.
- Beklæd tærteformene med mørdej, og forbag dem 10 minutter ved 200 grader.
- Fyld: Pisk æg og sukker sammen, og pisk mel eller mandelmel i. Riv marcipanen groft.
- Skræl æblerne. Fjern kernehuset, og skær æblerne i skiver. Vend æblestykkerne med sukker og stødt kanel.
- Fyld marcipanfyldet i den forbagte bund, og læg æblerne ovenpå.
- Bag ved 200 grader, til fyldet er fast, og tærten gylden. Bager du små tærter, skal de have ca. 20 minutter – en stor skal have ca. 30 minutter.
- Server de små æbletærter med et drys flormelis og friske blåbær, og server evt. med cremefraiche eller en god skefuld vaniljeis til.
Tip
Har du travlt, kan du lave mørdejen dagen før. Rul den ud, og kom den i formene. Sæt formene i køleskabet, og forbag dem næste dag. Kom fyldet i, og bag fortsat 20-30 minutter.