SPONSORERET indhold
Nat og dag snitter med havtorn
En klassiker med et syrligt twist. Vi giver dig her de skønne nat og dag snitter med havtorn.
5 stk.
Ingredienser
150 g smør
200 g hvedemel
50 g mandelmel eller smuttede malede mandler
50 g flormelis
korn af ½ vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker
2 æggeblommer
Grundcreme:
1¼ dl mælk
2 æggeblommer, evt. pasteuriserede
½-1 stang vanilje
2 spsk. sukker
1½ tsk. majsstivelse
Desuden:
1 sammenpisket æg til pensling
Desuden:
1 dl havtornmarmelade
Desuden:
1 portion hvid og mørk chokoladeglasur (se bokstekst)
Sådan gør du
- Smuldr smørret i hvedemel og mandelmel. Tilsæt flormelis, vanilje og æggeblommer. Saml dejen, og pak den ind i plastfilm. Lad den hvile 30 min. i køleskab.,
- Pisk mælk, æggeblommer, vaniljekorn, sukker og majsstivelse sammen i en gryde, og bring det til kogepunktet. Rør, til det er cremet og bobler op (ca. 1 min.). Kom cremen i en skål, og drys med sukker. Afkøl.
- Del dejen i to stykker. Hvert stykke ruller du ud til en rektangel (8 cm bred og 35 cm lang, dejen skal være ca. ½ cm tyk). Læg den ene dejplade over på en plade med bagepapir. Fordel havtornmarmelade over, og kom creme ovenpå. Læg den anden dejplade over, og pres dejkanterne sammen, så fyldet ikke løber ud. Pensl kagen med æg, pensl godt henover samlingerne.
- Bag kagen ved 180 gr. i ca. 20 min. på midterste ovnribbe.
- Skær kagen i ca. 7 cm snitter, som du halverer til 2 trekanter.
- Fordel den hvide glasur på halvdelen af snitterne og kakaoglasuren på resten. Lad glasuren stivne.
Nem chokoladeglasur – både hvid og mørk
Chokoladeglasur:
150 g hvid chokolade
½ dl kogende vand
3 dl flormelis
Desuden:
2 spsk. kakao
Sådan gør du:
- Hak chokoladen fint. Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn sammen med vandet. Sigt flormelis i, og rør glasuren blank.
- Del glasuren i to portioner. Rør kakaopulver i den ene portion.