Hjemmelavet fragilité
SPONSORERET indhold

Uimodståelig nøddefragilité

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Florlette bunde lagt sammen med den lækreste kaffecreme - prøv selv at bage de fine fragilitékager - det er slet ikke så svært og resultatet er det hele værd. Se her, hvordan du laver fragilite:

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Tia Borgsmidt
20. jul. 2017 | Mad | Hendes Verden
12 stk. fragilité | Total: 50 min

Ingredienser

200 g finthakkede ristede og afskallede hasselnødder
200 g flormelis
8 æggehvider
1⁄4 tsk. salt
150 g sukker

Desuden:
3 spsk. nøddeflager

Smørcreme med kaffe:
250 g flormelis
200 g blødt smør
1 spsk. nescafépulver 1 spsk. kogende vand 

Pynt: sigtet flormelis

Sådan laver du fragilité

1. Miks nødder og flormelis fint i en foodprocessor eller blender. Pisk æggehviderne næsten stive med salt. Pisk sukkeret i lidt ad gangen til sej marengs. Fold nøddeblandingen i marengsen. Smør med blødt smør en firkant, ca. 30 x 40 cm, på et stykke bagepapir på en bageplade. Fordel halvdelen af marengsen i et jævnt lag på den smurte firkant. Gentag med resten af mareng- sen på en anden bageplade. Drys nøddeflager på den ene halvdel af den ene bund (den skal være kagens top). Sæt de 2 plader i ovnen med 10 cm’s mellemrum. Bag bundene ved 150 gr. ca. 45 min. Byt om på pladerne efter halvdelen af bagetiden.

2. Afkøl, og del hver bund i to.

3. Pisk flormelis og smør sammen, til det er luftigt.

4. Opløs kaffepulveret i vandet, og afkøl det. Rør det i smør- cremen.

5. Fordel cremen mellem de 4 kagestykker, så den del med nøddedrys er øverst. Stil kagen tildækket i køleskab 3-4 timer. Sigt flormelis over. Skær den kolde kage i ca. 12 tern. Lad kagen temperere en halv times tid inden servering.

 

 

Giv nødderne smag
Kom gerne hasselnødder i et ovnfast fad. Stil dem i ovnen, og rist dem ca. 10 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe. Gnub så meget som muligt af nøddernes yderste hinder. Nødderne får en langt bedre og mere nuanceret smag af ristningen.

 

Anbefalet til dig