Prøv denne lækre og nemme menu næste gang, du inviterer gæster.

Foto: Maria Warncke Nørregaard Prøv denne lækre og nemme menu næste gang, du inviterer gæster.

Ovenstegt kylling

Ovnstegt kylling med bagte grøntsager

Prøv denne lækre og nemme menu næste gang, du inviterer gæster. Du kan forberede det meste dagen før, så du kan nyde maden og det gode selskab uden sved på panden.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 4-5 personer
Ingredienser

1 kylling
2-3 rødløg
1 hvidløg
½ citron
700 g små kartofler
olivenolie
salt og peber
300 g små tomater på stilk
frisk rosmarin

Sådan gør du

Rens kyllingen for eventuel indmad, og parter den i otte stykker. Pil rødløg, og skær det i både. Halver hvidløget (lad hinden blive på), og skær citron i både.
Skrub kartoflerne, og kom dem sammen med løgene i bunden af et ovnfast fad, og vend det med olivenolie, salt og peber. Brun kyllingestykkerne på en pande med lidt olivenolie, til de er gyldne på begge sider.

Læg kylling oven på kartofler og løg, og kom tomater, hvidløg, citron og rosmarin ved. Steg kylling og grøntsagerne sammen i ovnen ved 200 grader i 45-50 minutter, til kyllingen er gennemstegt og grønt-sagerne møre. Server kylling med en skøn salat, for eksempel rodfrugtsalaten på side 101.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tip

Kom grønt i fadet dagen før, og sæt det i køleskabet. Kom kylling i en boks med låg. Næste dag lægger du bare kyllingen oven på grøntsagerne og sætter fadet i ovnen. Så passer det sig selv, til gæsterne kommer.

Se, hvad vi ellers skriver om: Hovedretter

610x200_woordy_knap2.jpeg